Skip to content
Fotocredit: Buurtvereniging Kerkehout

Rustig verlopen jaarwisseling in Wassenaar – update

1 januari 20242 minute read

De jaarwisseling is in Wassenaar zonder noemenswaardige incidenten rustig verlopen. Afgezien van een autobrand op zondagavond aan de Johannastraat en een melding van gaslucht aan de Fabritiuslaan was het een rustige jaarwisseling voor de brandweer. Dat gold ook voor de andere hulpdiensten.

Die betrekkelijke rust werd door de Wassenaarders zelf op bepaalde locaties anders ervaren. Via onze Facebook-pagina kwamen meldingen van vernielingen van auto’s, zoals in de Hallekensstraat. Op de hoek Van Cranenburchlaan/Ter Weerlaan ging een bushokje aan gruzelementen. Ook het bushokje bij de brug op de Bellesteynlaan, nabij de Van Woesik scoutinggroep, is vernield. Dat geldt ook voor een tuinhek in de Sandelandstraat. Tevens werd geklaagd over de harde vuurwerkknallen, bijvoorbeeld in Oostdorp maar ook elders in Wassenaar.

Burgemeester De Lange ging afgelopen nacht met de hulpdiensten op pad. “Ik ben vannacht mee geweest met de politie en de brandweer en kon zo met eigen ogen zien dat de jaarwisseling in Wassenaar rustig, ordelijk en nat is verlopen,” meldde de burgemeester aan Sleutelstad. In het Kerkehout was de buurt gezellig samengekomen met een lampionnen optocht door de wijk, die druk bezocht werd bezocht. Daarna konden buurtbewoners in het Kerkehout genieten van een vreugdevuur en vuurwerkshow.

In de ons omliggende gemeenten was het minder rustig, Zo zijn in Den Haag politieagenten gewond geraakt tijdens de jaarwisseling. In Den Haag kreeg een politiemedewerker een kopstoot van een verdachte bij een aanhouding. Elders in Den Haag werden politieagenten bekogeld met vuurwerk. Ook ging een politieauto in vlammen op.

In Katwijk werden in de Tulpstraat gemeentelijke handhavers in hun auto belaagd met vuurwerk. Vandaag besloot het Katwijkse college dat het aangifte doet tegen de belagers. In Leiden was sprake van een schietpartij. Ook gingen diverse auto’s in vlammen op. Dat gebeurde in een geval ook in Voorschoten. Tevens was daar sprake van een woningbrand aan de Baden Powellweg.

Bron: AD, Omroep West, Sleutelstad, Alarmeringen.nl

Tags

JaarwisselingRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top