Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Teams Wassenaarse Volleybal Vereniging sloten het jaar goed af

Jan Rijskamp
10 januari 20243 minute read

De WVV Mix 2 en Heren 1 zorgen zelfs voor een grandioze afsluiting want beide teams wisten hun wedstrijd met 3-1 te winnen. Niet eerder dit seizoen kwam de Mix 2 van WVV tot een overwinning. Er werden dit seizoen wel punten gepakt maar nu tegen GGV mix 1 gebeurde dat met de volle winst. De teamleden van de Mix 2 hadden er zin in…wat in de eerste set resulteerde in een 25-17 winst. Aan inzet en fanatisme ontbrak het bij WVV toch al niet. Ook de balvaardigheid van Arami Rodriguez en Claudia Allegranza werd volledig benut zodat ook set 2 en 3 met respectievelijk 25-23 en 25-21 in een zege voor WVV werd omgezet. Pas in set 4 wist GGV het WVV lastig te maken. De WVV-ers konden vooral de harde smashes niet meer pareren: 20-25. Met een voldaan gevoel zochten de WVV-ers met de 3-1 winst de kleedkamers op.

De WVV Heren 1 wisten tegen VVV Delta H 1 in Delft in een spannende wedstrijd eveneens de zege veilig te stellen. Set 1 was met een sterke aanval en service al snel met 19-25 een prooi voor WVV. In set 2 en set 3 kregen beide teams de setstanden met gelijke cijfers in hun voordeel op de borden. 25-22 en 22-25. Uiteindelijk ging met 16-25 in de 4e set WVV met de volledige winst aan de haal.

Tenslotte wist de WVV mix 1 het in Zoeterwoude tegen Utopia, dat op de ranglijst er erg goed voorstaat, een nuttig punt afhandig te maken. In een enerverende strijd met bij WVV de invallers Arami Rodriguez en Claudia Allegranza in het veld, had WVV het alleen in de eerste set echt moeilijk, 25-13.

In set 2 wist Utopia al snel een 12-8 voorsprong te nemen. Het lukte WVV evenwel om het verschil tot 24-21 terug te brengen maar Utopia maakte het beslissende punt: 25-21. In set 3 lukte het WVV om een hoopvolle 2-9 tussenstand op het scorebord te zetten. Utopia kwam met 21-23 nog angstig dichtbij maar 2 servicebuurten later was de setwinst met 22-25 voor WVV. In set 4 wist WVV tot 16-16 gelijke tred met Utopia te houden. Over en weer time outs bracht Utopia op 21-18 en bij 25-19 de setwinst. Door dit resultaat staat WVV op de ranglijst op een verdienstelijke gedeelde derde plaatst met slechts één puntje minder dan de eveneens gedeelde eerste plek.

Vandaag, op 10 januari 2022 begint WVV het nieuwe jaar met hun traditionele WVV “olieballen” toernooi waaraan de hele vereniging met vele introducees aan deelnemen. Een festijn waar mening WVV lid naar uitkijkt.