Skip to content
Fotocredit: PR

Komende zondag MTB Beachrace en Beachrun Scheveningen

Exventure Sports & Events
24 januari 20242 minute read

De eerste maand van het nieuwe jaar goed afsluiten door een frisse neus en sportieve activiteit uit te voeren? Dat kan! Zowel voor de jongere generatie als de ouderen, iedereen kan meedoen. Of je nu wil fietsen, hardlopen of allebei het is mogelijk tijdens de Beachrace/Beachrun.

Zondag 28 januari staat voor zowel de recreante fietser als wedstrijdfietser de MTB Beachrace Scheveningen op de planning. Deze Beachrace is de laatste wedstrijd om te oefenen en te kijken waar je staat voordat op 4 februari het NK plaatsvind, op het strand van Renesse. Het NK is dan ook meteen de afsluiting van het strandrace seizoen. De wedstrijd in Scheveningen gaat om een afstand van bijna 55 kilometer.

Naast dat er in de ochtend dan over het strand gefietst zal gaan worden kan er in de middag ook over het strand hardgelopen worden. Dit jaar vindt namelijk de 2e editie van de Beachrun plaats. Tijdens deze Beachrun kan er 7 kilometer gelopen worden of de langere afstand van 14 kilometer. Naast dat ook dit voor zowel de recreant als wedstrijdrenner wordt georganiseerd, vindt er dit jaar ook een Kidsrun plaats! Deze Kidsrun is voor kinderen in 2 leeftijdscategorieën. De eerste groep is voor de kinderen van 5 tot 8 jaar oud en de tweede groep voor kinderen van 9 tot 11 jaar oud. Zij kunnen kiezen voor een ronde van 750 meter of de lange afstand van 1500 meter.

Deelnemen aan de Kidsrun is gratis!

Aan deze editie wordt ook een nieuw klassement toegevoegd. Voor de geoefende sporter is er dit jaar het combiklassement. Doe mee met de Beachrace in de ochtend en neem ook deel in de middag aan de Beachrun van 14km. De sporter die de snelste tijd heeft na het optellen van de tijden wordt tot winnaar bekroond.

Naast dat er dus gefietst kan worden of hardgelopen kan er ook gekozen worden om het te combineren. Dit jaar is er namelijk ook het combiklassement. Doe mee met de Beachrace en loop de 14 kilometer hard en de tijden worden bij elkaar opgeteld om de uiteindelijke winnaar te bekronen.

Inschrijven kan alleen nog met daginschrijving en zolang de voorraad strekt

Elke deelnemer krijgt aan het eind van de wedstrijd, na het succesvol volbrengen van het onderdeel, een medaille als aandenken.

Vragen kunnen via de mail gesteld worden door te mailen naar info@exventure.nl. Zien we jou op het strand de 28e?

Tags

Beach RunFietsenHardlopenKidsrunMTB Beach RaceRegioScheveningenStrandrace
Gerelateerde artikelen
Back To Top