Skip to content
Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Sportiviteit ten top tijdens het ‘Olieballen’-toernooi bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging

Jan Rijskamp
24 januari 20242 minute read

Een vaste traditie voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging is om het ‘nieuwe’ jaar te beginnen met het eigen onderlinge ‘Olieballen’ volleybaltoernooi. Met een ongeëvenaarde opkomst begonnen om 18:30 uur de jeugdspelers gesteund door een groot aantal introducees aan hun toernooi. Alle volleybalvelden in sporthal De Schulpwei waren nodig om de teams te kunnen laten volleyballen. Gebruikelijk tijdens dit toernooi wordt jeugd, senioren en introducees luk raak door elkaar ingedeeld in de teams met speels gekozen namen zoals ‘Vuurpijlen’, ‘Rotjes’, ‘Oliebollen’ en ‘Champagne’. Er werd niet zomaar gevolleybald nee vooral zodra een ouder tegenover een zoon of dochter stond kwam er een tomeloze energie vrij met aan beide kanten de ‘angst’ om te verliezen. Een dolle boel.
Logischerwijs wilden ook de seniorleden die om 20:00 uur begonnen niet voor elkaar onderdoen en streden zij fel maar sportief tot het laatste fluitsignaal. Het enthousiasme bij de teams was groot. Uitslagen van 16-15, 13-14 en 19-18 geeft de hevigheid van de strijd duidelijk aan. Nadat de uitslagen van de partijtjes gewikt en gewogen waren bleek bij de jeugd uiteindelijk de “oliebollen” die met de eer streken. Bij de senioren was het na een verhitte finale tussen de ‘Oliebol’ en ‘Champagne’ uiteindelijk eveneens de ‘Oliebol’ die zich met 18-17 overal winnaar kon noemen.

Rik Vos, optredend als plaats vervangend voorzitter, verraste vervolgens de aanwezige met een aardige speech waarbij de bijzonderheden van het afgelopen jaar de revue passeerden. Speciaal noemde hij de kampioenschappen van de JB1 en MC1 en het in de ALV van juni 2023 benoemen van Jeanne Taal tot erelid van WVV die ook nu weer samen met Peggy Verweij en Ruud Meershoek tekenden voor de organisatie van dit toernooi en de nieuwjaarsbijeenkomst. Na een proost op het nieuwe jaar met gewenste gezondheid en sportieve hoogtepunten werd nog lang nagepraat over alles wat de avond zo waardevol maakt.

Ook volleyballen bij WVV? Info bij Jeanne Taal via 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl

Tags

OlieballentoernooiVolleybalWassenaarwedstrijdverslagWvv Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top