Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Valse start Blauw-Zwart JO9-1 tegen Wilhelmus

Rksv Blauw Zwart
3 februari 20242 minute read

Afgelopen zaterdagochtend was de eerste wedstrijd weer na de winterstop. De vraag was uiteraard hoe de Blauw-Zwart JO9-1- Energy Transport- brigade uit de voor zowel spelers, ouders als begeleiding winterstop zou komen. Zou het trainingskamp z’n beoogde effect hebben gehad?

De nachtvorst had zijn spoor in de vorm van rijp op de velden nagelaten. Het hobbelige veld was  lastig bespeelbaar, maar daar hebben beide teams last van. De weersomstandigheden waren verder ideaal: lekker zonnetje en windstil.

De Blauwen begonnen erg onrustig en slordig aan de wedstrijd. Wilhelmus, fysiek sterk, won wel de duels en zonder goed voetbal op de mat te leggen kwamen ze op een 0-2 voorsprong.  Maar genoeg tijd om deze achterstand om te buigen. “Je kan beter in de eerste minuten op achterstand komen dan in de laatste minuten” is een beroemde uitspraak van JC. Dan heb je namelijk nog voldoende tijd om het te herstellen.

Opnieuw beginnen was het devies van de begeleiding en dit deden de boys dus ook. Er kwam meer overtuiging en een gezonde dosis felheid in het spel van de Blauw-Zwart JO9-1- Energy Transport – brigade. Dit resulteerde in doelpunten en uiteindelijk ook nog in een verdiende voorsprong van 3-2.

De bezoekers, zowel spelers als begeleiding, begonnen vervolgens met een groot stukje theater en het bespelen van de altijd goed leidende scheidsrechter. Door de spelertjes van Wilhelmus (8 jaar) kreeg hij zelfs het stempel van‘omgekocht zijn. Dit is de hedendaagse voetbalwereld….

Of dat de consternatie een negatief effect heeft gehad op de Blauwen of dat een aantal ongelukkige acties het moraal in de ploeg deed knakken, feit was wel dat in het 4e kwart van voetbal geen sprake meer was. Geen focus, geen inzet, duels werden niet meer gewonnen, koppies omlaag. Terwijl dit juist de basis is om een wedstrijd te kunnen winnen. Wilhelmus profiteerde hier dankbaar van en ging er met de winst vandoor.

Een wedstrijd om heeeeeel snel te vergeten, ervan te leren en op naar de volgende. Deze is uit tegen Quick Boys. 

Tags

JeugdvoetbalJO9-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top