Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO17-1 schiet uit de startblokken

Rksv Blauw Zwart
4 februari 20242 minute read

Zaterdag 27 januari startte de competitie weer voor Blauw-Zwart JO 17-1. De World wasserij & stomerij / Kuyt schilders / SP*RKL Marketing brigade komt uit in de hoofdklasse A. Na een goede eerste seizoenshelft, waar promotie naar Divisie net misgelopen werd, wilden de coaches Landry en Bas het positieve gevoel vasthouden en met een goed resultaat beginnen.

De uitwedstrijd tegen een voor de Blauwen onbekende tegenstander, vv Naaldwijk, stond op het programma. Een prachtige zonnige dag was de voorbode van een heerlijke pot voetbal. Al vanaf de aftrap was het duidelijk dat JO17-1 wakker en gretig was. Binnen 5 minuten wist men een fraaie aanval af te ronden en snel op een 0-1 voorsprong te komen.

De vroege voorsprong gaf de Blauwen vleugels, er werd volop gecombineerd, de tegenstander opgejaagd en veel op de helft van de tegenstander gespeeld. De keren dat Naaldwijk richting goal van Blauw-Zwart ging, werd er nauwkeurig verdedigd en onder de druk vandaan gespeeld met verzorgd voetbal. Een tweede goal liet niet lang op zich wachten. Na een vlotte combinatie was het dan ook snel raak en hadden de Blauwen de wedstrijd onder controle en wist men de voorsprong uit de breiden tot 0-4 bij de rust.

Bij het begin van de tweede helft verwachtte het publiek wellicht wat concentratieverlies, maar dat bleek geheel onterecht. Al snel wist Blauw-Zwart de voorsprong uit te breiden tot 0-7 en werd er volop gecombineerd en waren er mogelijkheden op veel meer. Ondanks de grote achterstand probeerde Naaldwijk te blijven voetballen, maar de verdediging van Blauw-Zwart stond goed en de keeper was alert. Bij een 0-8 voorsprong kwam Naaldwijk toe aan een aanval, een ongelukkige handsbal in de 16 en de scheidsrechter kon niet anders dan  een penalty aan de thuisploeg geven. Maar deze kans op een eretreffer voor de thuisclub werd niet benut en de penalty werd gestopt! Blauw-Zwart ging door met aanvallen en mocht na het eindsignaal een 0-10 (!) eindstand noteren. Een heerlijke voetbalmiddag voor JO17-1 en een goed begin van de competitie!

Tags

JeugdvoetbalJO17-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top