Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Tijdelijke woningen voor Katwijkse jongeren op locatie Valkenhorst

9 februari 20242 minute read

Gemeente Katwijk, woningcorporatie Dunavie, het Rijksvastgoedbedrijf en het Centraal orgaan Asielzoekers (COA) realiseren samen 80 tijdelijke woningen aan de 1e Mientlaan in Katwijk. Afgelopen maandag 5 februari startte het project officieel. Halverwege 2025 zijn de eerste 36 woningen klaar voor nieuwe bewoners.

Hier bouwen 18 statushouders en 18 Katwijkse startende jongeren aan hun toekomst. Snel daarna komen er nog eens 44 woningen voor Katwijkse jongeren bij in het Siriusgebouw. Dunavie en het Rijksvastgoedbedrijf bouwen dit pand de komende tijd om tot woonstudio’s. 

80 woningen

Zonder medewerking van het Rijksvastgoedbedrijf was dit onmogelijk geweest, geeft wethouder Mostert aan. ‘De tijdelijke woningen staan op grond van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat geeft aan dat we dit project echt met vier partijen letterlijk samen van de grond krijgen. In onze gemeente komen jongeren lastig op de woningmarkt, kopen is al helemaal moeilijk. Met de specifieke doelgroep startende Katwijkse jongeren, geven wij ze nu een kans. In een klap komen er 80 woningen bij, ook nog eens op korte termijn. Nieuwbouw duurt jaren, nu zijn we met anderhalf jaar klaar. Een mooie stap. Van hieruit bouwen zij aan hun verdere wooncarrière, zodat er toekomstperspectief is’.

Dat het nu zo snel gaat en van de grond komt, heeft onder andere te maken met de overeenkomst tussen gemeente Katwijk en het COA. Burgemeester Cornelis Visser en bestuurder Milo Schoenmaker van het COA zijn dan ook tevreden. Burgemeester Visser waardeert de houding van de Katwijkse samenleving en de raad over dit besluit. Bestuurder Milo Schoemaker van het COA: ‘Met de komst van deze woonvorm bieden we ook daar toekomstperspectief aan Katwijkse jongeren en statushouders die aan Katwijk zijn toegewezen. De doorstroom en samenwerking geeft ons ook ruimte om 40 AMV’ers (alleenreizende minderjarige vreemdelingen) een plek met perspectief te bieden naast de flexwoningen.’ 

Bron: gemeente Katwijk

Tags

JongerenKatwijkLocatie ValkenhorstRegioTijdelijke woningen
Gerelateerde artikelen
Back To Top