Fotocredit: WVV Wassenaar

Jongens B1 Wassenaarse Volleybal Vereniging weten weer wat winnen is

WVV Wassenaar
10 februari 20242 minute read

In een wedstrijd die bol stond van de spanning wist de WVV JB1 het team van Gemini JB1 met een 3-1 verlies naar huis te sturen. Na een eerdere wedstrijd wegens een onvolledig team roemloos te hebben verloren was de wedstrijd tegen Gemini er één die het aanzien meer dan waard was. In de eerste set keken de WVV boys elkaar nog wat onwennig aan wat een nipt verlies met 22-25 opleverden. De 3 daarop volgende sets

bleken de WVV-ers hun zenuwen meer in bedwang te hebben want telkens bij de stand 24-23 is het voor beide teams erop of eronder. WVV wist de aanvankelijk 0-1 set achterstand via 25-23, 25-23 en 26-24 om te zetten in een 3-1 winst. Bravo!!

De WVV MB1 wist hun wedstrijd tegen VOLEVO via de setstanden 25-19, 25-22, 25-27 en 25-18 eveneens met 3-1 te winnen. Vooral het blok van Efi Mavridi en de service van Noor van Brecht waren daarbij zeer nuttig.

De WVV MC1 liet tegen ZVH MC1 zien dat zij steeds beter volleybal gaan spelen. De setstanden 25-12, 25-18, 25-13 en 25-8 laten dit ook duidelijk zien. Knap gedaan WVV.

Bij de senioren is het vooral het Heren 1 team die de WVV eer hoog houdt. Het team van Merenwijk H1, geen team van kleine jongens, werd in Leiden vakkundig op een 4-0 nederlaag getrakteerd. Setstanden: 16-25, 13-25, 21-25 en 20-25.

De WVV mix 2 die in korte-tijd 2 wedstrijden achterelkaar speelden wist deze wedstrijden tegen respectievelijk Leython en Merenwijk met 2-2 gelijk te spelen. Een bijzonderheid was daarbij dat WVV-er Arnout Roos bij de wedstrijd tegen Leython zijn eerst officiële wedstrijd floot.

De WVV H2 kreeg tegen Merenwijk H1 minder dan waar zij gezien het volleybalspel ‘recht’ op hadden. Vooral in set 2 (23-25) en set 4 (21-25) waren er volop winst kansen.

Door een aantal misverstanden bij WVV werden onnodig punten werden weggegeven.

De WVV mix1 wist met de nodige moeite bij Leython een keurig punt weg te snoepen. Vooral gelet op de setstanden in set één (25-18) en set 2 (25-10) leek dit er niet meer in te zitten. Het blijven volharden in een positief resultaat bracht WVV in set 3 via 11-6 op een angstige 23-23 gelijke stand. Een slechte bal door Leython en uitgekiende service van WVV bracht de 23-25 setwinst voor WVV.