Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Nieuwe verkoopprocedure voor Koffiehuisje

19 februari 202449 second read

Het college van burgemeester en wethouders van Wassenaar heeft in een brief aan de gemeenteraad een update gegeven over de voortgang van de verkoop van het monumentale Koffiehuisje aan de Buurtweg 116.

Met een nieuwe verkoopstrategie, die past binnen het huidige bestemmingsplan en het raadsbesluit, streeft het college ernaar een geschikte koper te vinden. Deze koper moet niet alleen de erfgoedbeleving respecteren, maar ook bijdragen aan de verlevendiging van Wassenaar door middel van een lichte horecafunctie.

De verkoopprocedure start nog deze maand, waarbij criteria zoals passende exploitatie, goede ruimtelijke inpassing, en een minimale verkoopprijs van €120.000 in acht worden genomen. Het proces is ontworpen om maximale kwaliteit en concurrentie te bevorderen, met de intentie de procedure in mei 2024 af te ronden.

Over de verkoop van het Koffiehuisje is de laatste jaren nogal wat te doen geweest. Bij eerdere opgestarte verkoopprocedures ging het telkens mis. Daarbij ging het bijvoorbeeld om fouten in de procedure, onterecht gewekte verwachtingen aan potentiële kopers of opschorting van de verkoop procedure.

Tags

CollegeKoffiehuisjeVerkoop procedureVoortgangWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top