Fotocredit: Ruud Meershoek

Indrukwekkende winst voor de C1 meiden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

Ruud Meershoek en Jan Rijskamp
24 februari 20243 minute read

De WVV MC1 moest tegen Zovoc in Zoetermeer. Coach Ruud Meershoek had vóór deze wedstrijd in de team-App de ouders en speelsters al geïnformeerd “het wordt een pittige wedstrijd”. Zovoc stond namelijk met slechts één verloren set aan kop van de ranglijst. Onder veel belangstelling was de wedstrijd inderdaad een genot om naar te kijken. WVV had al snel door waarom Zovoc een geduchte tegenstander is. Het leek alsof er nergens een gat in hun verdediging zat, overal werd de bal opgevangen, keurig opgezet en terug gesmasht. Zovoc had ook telkens een ’tweemansblok’ als WVV de aanval inzette. Het leuke was dat alle jongedames van WVV bloedserieus en super geconcentreerd in de wedstrijd zaten, dus ook voor Zovoc waren er bij WVV nauwelijks gaten te vinden. Als dat ‘gat’ er plots was, werd de bal op onnavolgbare wijze gered door Mikaela Mari of Kayla Lim. Katerina Verheijden en Alyssa Taylor, WVV’s langste aanvallers, waren ook slim genoeg om te kiezen “wanneer hard smashen” of “over het blok tikken”.

De keiharde bovenhandse services van Aurora Bachman en Lily Seymour waren vaak een maatje te groot voor Zovoc. Ana Bustamante en Bree Levi in hun rol als set-upper, gaven ijzersterk gevolg aan de woorden van hun coach, door ballen die op de netrand eindigden, naar de tegenstander te tikken of met de handen van de tegenstander en al weg te duwen. Top. Door de goede kwaliteit van beide teams leverde deze wedstrijd lange rally’s op. Uiteindelijk wonnen de WVV meiden, met 0-4, (20-15/13-25/18-25/17-25) door op alle fronten net iets beter te zijn. Door deze winst staat WVV nu eerste.

De WVV mix1 leek aardig opgewassen tegen Setumup uit Leimuiden. Zeker in set 2 maakten zij kans op de setwinst echter op onverklaarbare wijze werd het na 21-17 alsnog 22-25. De wedstrijd maar snel vergeten.

De WVV JB1 wist set één tegen Velo nog glorieus te winnen (20-25) maar daar bleef het bij. 3-1 verlies.

De WVV H1 speelden daar en tegen in De Schulpwei een grandioze wedstrijd tegen ZVH H2. Vooral de aanval van WVV maakte het verschil. 4-0 winst.

De WVV MB1 speelden tegen Monza geen steengoede wedstrijd. Maar ook dan weten de jonge meiden van wanten. Zo lukte het WVVster Merle van Leeuwen via een prima service een niet verwachtte achterstand van 18-20 om te zetten in een 23-20 voorsprong. Mede daardoor wisten de Wassenaarse meiden toch alle 4 de sets in winst om te zetten waarbij Efi Mavridi met een simpele maar slimme bal het laatste punt scoorden. Bravo.

WVV is nog steeds naarstig op zoek naar een (hoofd)trainer. Ben jij zo iemand of weet je iemand neem dan aub contact op via secretaris@wvv-wassenaar.nl