Skip to content
Fotocredit: rksv Blauw Zwart

Unieke uitslag bij RKAVV JO9-1 – Blauw-Zwart JO9-1

Rksv Blauw Zwart
9 maart 20242 minute read

Het was door een afgekeurde wedstrijd en de voorjaarsvakantie alweer 4 weken geleden dat de JO9-1 ‘Restobar Chester’-brigade de laatste wedstrijd speelde. De JO9-1- zaterdagochtendfamilie vertrok afgelopen zaterdag al vroeg (voor sommige moeders te vroeg), maar vergezeld door een heerlijk lentezonnetje, richting Leidschendam.

Van de wedstrijdsecretaris van RKAVV kregen we door dat we op veld 9 waren ingedeeld. Helaas geen kunstgras, maar een mooie strakke natuurgrasmat zou ook fantastisch zijn natuurlijk. Aangekomen bij veld 9 zagen we dat de laatste koeien er net door de boer vanaf werden gedirigeerd  en het woord ‘strak’ of ‘egaal’ kent de veldploeg van RKAVV blijkbaar niet. De bal stuiterde echt alle kanten op.

De grootste verrassing was echter dat we in plaats van op een kwart veld (wat normaal is voor deze leeftijdscategorie) de wedstrijd op een half veld gingen spelen. Met hetzelfde aantal spelertjes. De oplettende lezer heeft nu al geconcludeerd dat dit betekent dat de spelertjes veel meer ruimte hebben om te voetballen, maar ook veel (echt veel) meer moet lopen. RKAVV gaf aan dat ze al meerdere wedstrijden op dit veld hadden gespeeld. Voor de Blauwen was dit echter hun vuurdoop.

 De JO9-1 ‘Restobar Chester-brigade maakte goed gebruik van de ruimte die ze hadden om te voetballen. Om de grote ruimtes te overbruggen, gaf de technische staf de tip om vooral de bal te laten lopen. Deze tip werd goed overgenomen en resulteerde in veel en mooie aanvallen die, naast een keer op de lat en een kopbal op de paal, veel eindigde in een scrimmage voor het doel van RKAVV. Dat de scherpte voor het doel ontbrak lag waarschijnlijk aan de kracht die was weggeëbd na het afleggen van de grote afstanden.

Het spel van RKAVV was vooral een lange bal naar voren en hopen dat dat 1 van de 2 snelle en behendige spelertjes onze verdediging kon verschalken. Helaas voor hun stond de verdediging als een huis.

Als aan beide kanten niet wordt gescoord, kan er maar 1 einduitslag op het scorebord verschijnen. Iets dat echt uniek is voor deze leeftijdscategorie.

Na het laatste fluitsignaal vielen alle spelertjes om van vermoeidheid. Ze hebben het de eerste keer op een half veld fantastisch gedaan tegen een tegenstander die hier al ervaring mee heeft opgedaan.  

De komende wedstrijd is uit tegen Rijnsburgse Boys.

Tags

JeugdvoetbalRKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarWedsttrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top