Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Mix 1 team Wassenaarse Volleybal Vereniging houdt koploper in bedwang

Jan Rijskamp
24 maart 20242 minute read

In de voor WVV laatste competitiewedstrijd die in sporthal De Schulpwei gespeeld werd moest WVV mix 1 het opnemen tegen Utopia mix 1 dat fier aan kop van de ranglijst staat. Het leek erop dat de mix 1 volleyballers van WVV voor een heuse stunt gingen zorgen want na de eerste set met 14-25 te hebben verloren zorgden zij voor een reuze verassing door set 2 via 13-6 met 25-17 te winnen en set 3 via 21-19 met 25-22. Met nog één set te gaan stond WVV dus op een 2-1 voorsprong.

Utopia al zijn wisselspelers gebruikend moest in set 4 alles in het werk stellen om WVV te weerstaan. Bij 13-13 nam de spanning alsmaar toe. Zou het WVV lukken de volle winst te pakken? Het werd vervolgens ook nog 16-16. Echter daarna maakte Utopia slim gebruik van de ‘gaten’ bij WVV. Zij namen een voorsprong en ook de setwinst; 22-25. Uiteindelijk moesten de Wassenaarders dus genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Alhoewel ‘genoegen nemen’?? Dit gelijkspel tegen de nr 1 van de ranglijst voelde toch echt als ‘winst’.

De winst, en wel de eerste, was er ook voor het heren 2 team van WVV. Tegen Volepo H2 wisten ze in Delft een 1-3 overwinning te boeken. Met de setstanden 25-19 / 21-25 / 12-25 en 22-25 leverden WVV een mooie prestatie.

Een mooie prestatie leveren ook de MB1 van WVV door in Leiderdorp met 0-4 van Leython MB3 te winnen. Setstanden 20-25 / 14-25 / 23-25 en 18-25. De WVV meiden prijken door deze winst stevig aan kop van de ranglijst.

Tegenstanden Leython JB1 van WVV staat eveneens stevig aan kop van de ranglijst. WVV JB1 kon het tegen dat team dan ook niet bolwerken en verloren de wedstrijd met 25-18 / 25-14 / 25- 6 en 25-16. Volgende keer beter boys.

Zoals het er nu voorstaat speelt WVV hun eerstvolgende thuiswedstrijden (vrijdag 5 april 2024) in de nieuwe Wassenaarse Sporthal aan Dr. Mansveltkade 11.

Kom eens kijken. Gelijk een mooie gelegenheid om de nieuwe sporthal te bewonderen. De jeugd begint om 19:15 uur de senioren om 21:00 uur.

Tekst: Jan Rijskamp