Marjanne v.d. Velde

Kampioenschap voor Heren 1 Wassenaarse Volleybal Vereniging is moeilijker geworden

Jan Rijskamp
31 maart 20242 minute read

Ja ik weet het, het wordt vaker gezegd… vooral indien de uitslag tegenvalt “het lag aan de ‘thuisfluitende’ scheidsrechter”. Echter in deze specifieke wedstrijd leeft de schrijver dezes mee met de WVV-spelers. Zelden bij een wedstrijd van recreatiespelers zoveel scheidsrechterlijke dwalingen gezien in het nadeel van het uit spelende team. Maar á la: ‘de wedstrijd ZVH H1 – WVV H1’

De WVV-ers hadden er zin in. Pijnlijk echter om dan te zien hoe zij van slag raakten door de leidsman. Het lukte WVV aanvankelijk maar niet om hun spelpeil te benaderen waardoor zij mede koploper geworden zijn. Set verlies met 25-16. Gaande de wedstrijd lukte het WVV om het betere van het volleybalspel te krijgen en de wedstrijd naar zich toe te trekken. Moeilijk, maar het lukte. Via 16-16 werd het in set 2 uiteindelijk 25-27 in het voordeel van WVV. In set 3 ging het met WVV steeds beter. Zij gaven de scheidsrechter nauwelijks de gelegenheid om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Setwinst met 21-25. Maar dan set 4. Het werd een aanslag op het geduld en inkasseringsvermogen van de WVV-ers. Een wonder dat zij nog zoveel punten wisten te scoren. De set ging op miraculeuze wijze namelijk naar ZVH waardoor zij er een gelijkspel uit wisten te persen. WVV staat, door het verliezen van 2 punten, nu op plek 2 want rivaal VollinGo H1 wist wel een 4-0 overwinning te boeken. Er moeten nog 2 wedstrijden gespeeld worden dus de kansen van WVV zijn nog niet verkeken. Zij zijn nu echter afhankelijk van hoe VollinGo zich door de laatste 2 wedstrijden heen slaat. Afwachten dus.

De eerst volgende wedstrijd voor de WVV heren 1 staat gepland voor 5 april 2024. Zij spelen dan voor het eerst in de nieuwe Sporthal ‘Wassenaar’ met om 21:00 uur als tegenstander VVV Delta H3. Op de 5e april staan verder nog de volgende wedstrijden gepland: om 19:15 uur, WVV JB1 – VCS JB1,  WBB MB1 – VELO MB2, WVV MC1 – Kalinko MC4 en om 21:00 uur de wedstrijd WVV mix2 – Setumup mix2.

Tekst: Jan Rijskamp