Skip to content
Fotocredit: PR

Help ons met het realiseren van de film Bezuidenhout, doneer nu!

Team Bezuidenhout de film
1 april 20242 minute read

We volgen een Haagse verzetsgroep in een indrukwekkend verhaal over geschonden vertrouwen en vaderlandsliefde in aanloop naar het vergissingsbombardement van de Haagse wijk Bezuidenhout op 3 maart 1945.

HET VERHAAL

Johan Zuiderwijk woont met zijn gezin en vrienden in de wijk Bezuidenhout in Den Haag. Als de oorlog uitzichtloos lijkt, besluiten ze samen een verzetsgroep op te zetten.
De groep ontdekt dat Duitsers in het Haagse Bos V2 raketten hebben geplaatst, die gericht staan op Londen.

Terwijl de verzetsgroep steeds meer risico neemt tijdens haar operaties, komt Johan erachter dat er onder hen een verrader aanwezig is. Daarnaast komt zijn huwelijk onder spanning te staan wanneer Anja, de vrouw van Johan, het gevoel krijgt dat een andere vrouw geïnteresseerd is in haar man.

Ondertussen bereiden de Britten zich voor op het bombardement van het Haagse Bos. Dat gaat uiteindelijk gruwelijk mis in de ochtend van 3 maart 1945.

WAAROM MOET DEZE FILM WORDEN GEMAAKT?

Het vergissingsbombardement door de Britse geallieerden op de Haagse wijk Bezuidenhout was een van de meest dodelijke bombardementen van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Een groot deel van de wijk ging in vlammen op en honderden mensen kwamen om het leven. Het drama was enorm. Toch is deze gebeurtenis bij veel mensen niet bekend.
Met deze film willen we ervoor zorgen dat deze ramp nooit vergeten wordt.

DOEL VAN DE CROWDFUNDING

Volgend jaar is het 80 jaar geleden is dat het bombardement plaats vond en vieren we 80 jaar vrijheid. Wat is er mooier dan op dat moment de film in première te laten gaan?

De crew is druk bezig met de pre-productie van de film. Een film maken over de Tweede Wereldoorlog is duur en het bedrag dat wordt binnengehaald wordt gebruikt voor:

– Cast en crew

– Studio en techniek

– Kleding en props zoals wapens

– Locaties

– Catering

Vind je het ook belangrijk dat dit verhaal verteld wordt? Steun ons dan met een donatie.

De voortgang van de film kun je volgen op social media. Dat kan via deze links:

https://www.facebook.com/bezuidenhoutdefilm

https://www.instagram.com/bezuidenhout_de_film

Tags

BezuidenhoutCrowdfundingDen HaagFilmRegioTweede WereldoorlogVergissingsbombardement
Gerelateerde artikelen
Back To Top