Skip to content
Landschap bij Villaspesa. Beeld: Bram Stoof.

“Uit en Thuis” in het DUNAatelier

DUNAatelier
1 april 20242 minute read

Van 5 april t/m 12 mei tonen Ton van Steenbergen, Gerard Huysman, Bram Stoof, Remco de Waard en Alex Verduijn den Boer schilderijen die als onderwerp “uit en thuis” hebben. Een onderwerp met vele mogelijkheden.

Een aantal van de kunstenaars werkt zowel in het atelier als buiten naar de waarneming. Dit levert een veelzijdige tentoonstelling op doordat zij zowel vluchtig schilderen (onder druk van de veranderende weersomstandigheden) als meer laag over laag, op een traditionele manier die niet veel kunstenaars meer beheersen. Bijvoorbeeld Bram Stoof nog wel.

Ton van Steenbergen zegt hierover: “Mijn schilderijen komen voort uit wat ik om me heen zie. De wereld als een stilleven waar de tijd overheen is gegaan. Mijn uitgangspunt is de zichtbare werkelijkheid. Ik wil niet iets naschilderen. Ik moet afstand scheppen tot het geziene.  Ik probeer daar een draai aan te geven, een lichte vervorming, waardoor het een voorstelling wordt naast de werkelijkheid. Het onderwerp is een uitgangspunt dat mij in staat stelt een wereld te maken waarin ik mij, en ik hoop anderen  , zich thuis voelen”.

Gerard Huysman vertelt: “Buiten schilderen vereist voor mij volledige concentratie op wat er te zien is. Om vervolgens dit weer te vertalen in een streek, vlek of veeg, die dan weer een realistisch beeld oproept. Dit is een ervaring die in mijn geheugen gegrift blijft. Wat zou de reden zijn dat ik alle plekken waar ik buiten heb zitten werken, moeiteloos kan onthouden? Zelfs het soort weer en de temperatuur weet ik nog. Dat kan ik van mijn atelier schilderijen niet zeggen.”

De tentoonstelling in het DUNAatelier is geopend van vrijdag t/m zondag tussen 13.30 en 16.30 uur. Toegang is gratis

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskraam, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl

Tags

DUNAatelierExpositieKatwijkRegioSchilderen aan ZeeUit en Thuis
Gerelateerde artikelen
Back To Top