Skip to content
Fotocredit: PR

Boeiend klassiek concert in Adegeest op zondagmiddag 7 april 2024

Henri Boshouwer Kroet
8 april 20243 minute read

Zondag 7 april verzorgde het duo Roeland en Rie een klassiek concert tijdens een middagconcert in Florence woonzorgcentrum Adegeest te Voorschoten. Zij voerden werken uit van Boccherini, Bach,Schumann,  Faure en Piazzolla.

Het duo opende het concert met het werk van Boccherini  Sonate in A. Het spel van het duo heeft iets eerlijks en vertrouwds, bijna alsof je in de huiskamer zit bij een stel oude vrienden. Dat Cello ook nog eens tamelijk virtuoos is, heb je nauwelijks door vanwege zijn gerijpte klank en subtiele versieringen. Een toegankelijke weergave om Boccherini eens te leren kennen.

Vervolgens speelde de cellist  J.S. Bach, Suite nr 1

De cellist biedt ons een ronduit verfrissende blik op deze suite, gespeeld met veel bravoure maar ook stilistisch inzicht, een superieure streektechniek, ritmisch precies maar toch soepel in de omgang met de verschillende barokke dansvormen. De voorgeschreven herhalingen zijn gelukkig veel meer dan dat, want de cellist is een van de helaas nog te weinige musici die echt durf toont.

Daarna, vervolgde het duo met  R. Schumann, Fantasiestucke opus 73. Het waren fantasierijke klanken uit de piano en cello. Het was stijlvol, elegant en vol mooie tonen.

Na de pauze speelde het duo G.Faure, Elegie, opus 24 en Papillon, opus 77. Het duo speelde magnifiek en toch kwamen de trieste tonen in al haar weemoed naar voren.

Tot slot speelde het duo A.Piazzolla, Le Grand Tango

Le Grand Tango, eendelig stuk voor cello en piano van de Argentijnse componist Astor Piazzolla dat de geest van de nuevo tango (“nieuwe tango”) tot uitdrukking brengt, een samensmelting van traditionele tangoritmes en op jazz geïnspireerde syncopen. Le Grand Tango, geschreven in 1982, werd gepubliceerd in Parijs, vandaar de Franse in plaats van de Spaanse titel.

Zo komt er een einde aan dit zondagmiddagconcert in het inmiddels bekend geworden podium van Adegeest dat recht doet aan het adagium ‘geef Adegeest vleugels’.

Na de staande ovatie die het duo aan het slot kreeg volgde de rituele bloemenhulde . Als dank gaf het duo weer sylvol Vocalise van Rachmaninov als toegift.

In het gastenboek staan vele positieve reacties:

 “We zijn meegevoerd door de tedere en mooie tonen van de Cello en piano;Een heel geslaagd concert gecombineerd met geavanceerd programma; Mooi concert. Hier geniet een mens van;Prachtig concert, graag spoedig nog een; Wederom een uitstekend concert van dit geweldige duo; Geweldig!; Heerlijk concert. “

Concert: klassiek concert door het duo Roeland en Rie op 7 april 2024 in woonzorgcentrum Adegeest.

Tags

De ToonzettermiddagconcertRegioRoeland en RieVerslagVoorschotenWoonzorgcentrum Adegeest
Gerelateerde artikelen
Back To Top