Skip to content

HartvoorWassenaar: Een nieuwe school midden in een park

13 april 20243 minute read

Alle partijen in Wassenaar roepen om het hardst dat we een landgoed aan zee zijn. En een groene gemeente waar we zuinig op moeten zijn.

Maar als puntje bij paaltje komt, wordt iedere keer anders beslist.

Verstedelijking van Wassenaar

Hoe gek het ook klinkt, in Wassenaar is de uitbreiding de afgelopen jaren stevig geweest.

In de laatste 25 jaar is volgens het CBS in Wassenaar 490.000 m2 bijgebouwd. Dat is een stuk Wassenaars groen van 700 bij 700 meter. Wassenaar verstedelijkt, de groene ruimte die we hebben wordt stukje bij beetje minder. Het maakt ook dat het veel drukker wordt. Tel daar het sluipverkeer ook nog eens bij op en je kunt constateren dat het niet de goede kant op gaat. En Valkenhorst met 7600 te bouwen woningen ligt aan de rand van Wassenaar.

Wassenaar-noord

Wassenaar-noord is het deel van Wassenaar dat min of meer ten noorden van de “lijn” van Zuylen van Nijeveltstraat en Deijlerweg ligt.

Daar wordt veel gebouwd. Bellesteijn, Stompwijkstraat, O&O gebouw, Schooltjes Bruintje Beer en ’t Hummeltje. En wat nog kan komen: het gezondheidscentrum in de Jozefkerk, schooltje Den Deijl (40-50 woningen), project Oostdorp. En iets verderop de uitbreiding van de “American School” en de uitbreiding van defensie.

Een nieuwe school

De Jozefschool en St Jan Baptist zijn gefuseerd. De besturen van de scholen hebben dit besloten. De gemeente gaat daar niet over, maar HartvoorWassenaar staat daar ten volle achter. Waar de gemeente wel over gaat is de huisvesting van de gefuseerde school.

De ene school zit in een echt verouderd gebouw, en de andere is ook niet meer de modernste. Goed moment om een nieuwe school te bouwen.

De coalitie (VVD,CDA,D66,PvdA,DLW) wil dat die gebouwd wordt, precies op de plek waar een mooi stuk groen ligt tussen de van Groeneveltlaan en de van Cranenburglaan, bij de voetbalkooi.

Het grootste deel van dit vriendelijke, groene park dreigt te verdwijnen.

HartvoorWassenaar

Er bestaat veel weerstand tegen het bouwen van de school op deze plek. Terwijl er alternatieven zijn die minstens zo goed zijn, minder overlast bezorgen en nauwelijks groen kosten. Maar men wil de mooiste plek, midden in een groene omgeving.

We vinden het ook onverstandig om zo weinig rekening te houden met de omgeving. Druk je dit door, dan weet je zeker, zoals inmiddels met zo ongeveer ieder besluit van de gemeente, dat je 3 jaar vertraging oploopt omdat mensen naar de rechter stappen.

HartvoorWassenaar wil een beter alternatief voor de nieuwe school. Een plan dat toevoegt aan de Waarde van Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top