Skip to content
Fotocredit: PR

Blauw- Zwart JO9-1 schiet uit de startblokken

Rksv Blauw Zwart
14 april 20242 minute read

Na het voetballoze Paasweekend is afgelopen zaterdag alweer de 4e en laatste fase van dit seizoen gestart. Het Paasweekend werd gebruikt om weer even lekker op adem te komen. Sommigen gingen (al dan niet verplicht) met de familie op pad, anderen bleven lekker thuis om paaseieren te zoeken of de boot te schilderen en weer anderen gingen veelbelovende internationale talenten uit de hoofdstad bewonderen.

Het Katwijkse sportpark Nieuw-Zuid was het podium van de eerste wedstrijd tegen Quick Boys JO9-1.Gesteund door wederom een groot aantal ouders en grootouders reisde de zaterdagochtendfamilie naar het vissersdorp af. Sommige ouders waren echter 1 minuut te laat omdat de haar nog in de krul zat. Het zijn zo de beslommeringen waar de technische staf op de zaterdagochtend mee te maken heeft.

Met de straffe wind tegen startte de Blauwen de wedstrijd goed. Er zat een goede en positieve energie bij de jongens en in de wedstrijd, die zich in een hoog tempo afspeelde. Van achteruit opbouwen en proberen met een individuele actie of een combinatie door de verdediging van Quick Boys te komen. Dit resulteerde door goed druk zetten op de laatste verdediger in de 0-1. Niet veel later de 0-2. Het leek een makkelijke ochtend te worden….

Niets was minder waar. De JO9-1 ‘‘Stefan Seijsener Timmerbedrijf-brigade’-brigade gaf verdedigend een 2-tal kansen weg die door de tegenstander met beide handen werden aangegrepen om te scoren.

Het spelprincipe van de Blauwen is en blijft gebaseerd om vanuit balbezit te voetballen. En als de tegenstander de bal heeft de linies dicht bij elkaar houden en druk op de verdediging houden.

Het restant van de wedstrijd bleef spannend en intens. Het spel golfde op en neer, waar bij een potential goal de doellijntechnologie ingezet werd om te bepalen of de bal over de lijn was. De bal was er echter niet volledig overheen zodat het doelpunt van de Katwijkers niet op het scorebord verscheen. Tot ongenoegen van een aantal supporters uit het vissersdorp, die blijkbaar een scherpere blik hebben dan de VAR. De JO9-1 ‘‘Stefan Seijsener Timmerbedrijf-brigade’-brigade liep uit naar 2-4, doelpunt Quick Boys 3-4 en vervolgens de bevrijdende treffer die de eindstand op 3-5 bepaalde.

De basis van de overwinning: goed combinatievoetbal samen met vechtlust op de momenten dat de wedstrijd er om vraagt.

De komende wedstrijd is thuis tegen Valken’68.

Tags

JeugdvoetbalJO9-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top