Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

JB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging in enerverende strijd naar zege

Jan Rijskamp
14 april 20242 minute read

De WVV jongens B1 hebben het na hun promotie naar de eerste klasse niet eenvoudig. Menige wedstrijd ging ondanks hun inzet verloren. Maar vorig week vrijdag in de nieuwe Wassenaarse Sporthal was het tegen VCS JB1 toch weer raak. Het ging niet gemakkelijk want set 1 ging met 17-25 verloren. In set 2 en 3 echter herpakten de jongens zich en wisten zij die met 25-16 en 25-23 te winnen. Set 4 was met 14-25 toch weer voor VCS. Dus een 5e set. In de oplopende spanning leek WVV ten onder te gaan maar onder aanvuring van coach Arnout Roos wisten de boys zich onder controle te houden en de set te pakken met 15-12 en met 3-2 de wedstrijd.

Voor de WVV MC1 die eveneens op weg zijn naar het kampioenschap was er geen vuiltje aan de lucht. Tegenstander Kalinko maakten er nog best een leuke wedstrijd van maar de WVV meisjes waren met 4-0 te sterk.

De senioren WVV mix2 kon niet op tegen Setumup mix2. In set 1 en 2 wisten ze nog een groot aantal punten scoren maar in set 3 en 4 was de koek op. 0-4 verlies.

Als klap op de vuurpijl was er de wedstrijd WVV H1 tegen VVV Delta H4. Het werd een zinderende strijd. De WVV heren vechten nog steeds voor een mogelijk kampioenschap maar dan mocht er zeker niet verloren worden. En dat lukte ook al zag het er na het verlies van set 1 en set 2 (18-25 en 21-25) behoorlijk angstig uit. In set 3 kreeg WVV eindelijk het spel onder controle. De aanval liep weer zoals gewenst en ook het ‘blok’ deed zijn werk. Een ruime setwinst van 25-12 volgde. Set 4 werd dus de bekende “de dood of de gladiolen”?? Het werden de gladiolen.

Onder luidruchtige aanvoering van Arnout Roos werden de WVV-ers naar grotere hoogte gevuurd en zowaar het lukte. Ook set 4 werd een zege voor WVV. Al met al dus een prima 2-2 gelijkspel. En omdat concurrent VollingGo wel verloor staat WVV met dat team exact gelijk op plek één en zal de laatste wedstrijd, voor WVV op vrijdag 12 april, de beslissing moeten brengen.