Skip to content

HartvoorWassenaar: Solide! Heel solide!

27 april 20243 minute read

HartvoorWassenaar is een zeer solide partij. We hebben een fantastisch team met 8 mensen die zich enorm inzetten voor Wassenaar. Plus een grote achterban. We zijn de grootste fractie in de raad.

Onze visie is dat we een zelfstandig Wassenaar willen, met gezonde financiën, goed bestuur en een goede en respectvolle relatie met de Wassenaarders.

Tijdens de verkiezingen was dat onze inzet voor deze raadsperiode. Als grote winnaar van de verkiezingen wilden wij daar echt werk van maken.

Geloofwaardig

Tijdens de onderhandelingen hebben we compromissen gesloten om tot een voor alle partijen acceptabel akkoord te komen.

Maar toch stapte de VVD  snel uit die coalitie.

Vervolgens is het niet geloofwaardig wanneer je als HartvoorWassenaar dan ineens gaat deelnemen aan een coalitie, wederom met de VVD, waarbij je bijna alle beloftes moet inleveren. Wij kozen bewust voor de oppositie. Wij willen onze kiezers altijd in de ogen kunnen kijken.

De Nieuwe Coalitie

De nieuwe coalitie, VVD,D66,CDA,DLW,PvdA, ging van start. 11 zetels van de 21. De oppositie HartvoorWassenaar, LokaalWassenaar!, GroenLinks heeft 10 zetels.

De nieuwe coalitie, geleid door de VVD, heeft een meerderheid. Laat het werken. Doe wat goed is voor Wassenaar. Doe in ieder geval wat.

Maar het is modderen. In een bij elkaar geraapte coalitie met 5 partijen, waarbij iedere partij in z’n eentje nodig is voor een meerderheid, is onderling weinig eenheid. Met als gevolg dat er geen besluiten volgen. Neem het wegcategoriseringsplan. Men kon het niet eens worden. Dus werd de beslissing uitgesteld. Moest wel een goede reden voor dat uitstel zijn. Dus werd het burgerberaad bedacht. Jaar uitstel en € 200.000 kosten. Gelukkig hebben we wel een peperduur nieuw dorpscentrum.

Bestuurscultuur

Na bijna vier jaar burgemeesterschap, heeft de burgemeester het begrip bestuurscultuur uitgevonden. Maar we komen geen stap verder. Alleen nog meer gedoe. De stukken van het college zijn slecht, het college weet nauwelijks waar het over gaat. Informatie wordt slechts gegeven wanneer je er echt aan trekt. Of geheim verklaard. Beslissingen worden buiten de raad om genomen (AZC, groene zone, Valkenhorst, ambtelijke organisatie).

In een gezamenlijke opzet wordt tegengehouden dat de politieke partijen nog via de krant communiceren. De afgelopen drie raadsvergaderingen waren complete mislukkingen. De poging om de oppositie in de raad de mond te snoeren door middel van spreektijdbeperking is mislukt. En het enige wat we zien is dat een beperkt aantal mensen, die wel toegang hebben tot de krant, HartvoorWassenaar en haar partijleider zo veel mogelijk in kwaad daglicht proberen te stellen. Juicy en zurig.

HartvoorWassenaar

HartvoorWassenaar is van Wassenaar en de Wassenaarders. We beschermen de leef-kwaliteit in Wassenaar. Vanuit de oppositie doen we daar ons best voor. En we zijn op weg naar de volgende verkiezingen. Met een nog groter Hart voor Wassenaar.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top