Skip to content
Eline van Dijk, één van de finalisten. Fotocredit: Prinses Christina Concours

Nationale Finale Prinses Christina Concours in Amare Den Haag

Prinses Christina Concours
9 mei 20242 minute read

Komende zondag 12 mei vindt om 14.00 uur de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours plaats in Amare Den Haag. Zes finalisten tussen de 12 en 21 jaar treden dan op voor een vakjury en publiek. De instrumenten variëren van viool, cello en piano tot blokfluit en zang. De toptalenten maken kans op prijzen ter bevordering van hun muzikale ontwikkeling zoals masterclasses en solo-optredens. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, lid van het Comité van Aanbeveling van het Prinses Christina Concours, reikt de prijzen uit.

Ruim 300 jonge musici hebben dit jaar deelgenomen aan de voorrondes van het Klassiek Concours. Hiervan zijn zes toptalenten geselecteerd voor de landelijke finale, waaronder het Haagse Duo Tiaire, bestaande uit harpiste Claire Schuurmans en cellist Tiago Luís Henriques. Juryvoorzitter dit jaar is sopraan en oud-prijswinnares van het concours Laetitia Gerards.

Finalisten Prinses Christina Klassiek Concours 2024:

Categorie 1 – 12 t/m 14 jaar

Eline van Dijk, viool (Bilthoven)

Esra Jonckman, blokfluit (Vlissingen) Liam Nassereddine, piano (Hamont, BE) Valentijn Jeukendrup, cello (Velp)

Categorie 2 – 15 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar)

Aaike Nortier, zang (Emmeloord)

Duo Tiaire: Claire Schuurmans en Tiago Luís Henriques, harp en cello (Den Haag)

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours gelooft in de kracht van muziek en stimuleert kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar in hun muzikale ontwikkeling. Met concoursen voor klassiek, jazz en compositie, een rijdende concertzaal (de Classic Express), de PCC Academy, De Muziekwedstrijd voor de allerjongsten en het docentenplatform Kies Je Instrument is het Prinses Christina Concours een toonaangevend platform voor muziekeducatie en talentontwikkeling.

Kaarten Nationale Finale

Kaarten voor de Nationale Finale à €19,50 zijn verkrijgbaar bij Amare. Jongeren t/m 26 jaar en studenten mogen voor €11,- naar binnen. Kijk voor meer informatie over het Prinses Christina Concours op www.christinaconcours.nl.

Ondersteuning Klassiek Concours 2024

De Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours wordt georganiseerd met steun van Kabinet en Protocol Den Haag, Stichting Goede Doelen Nh1816, ABN AMRO MeesPierson en Stichting Lions Club Wassenaar Duin. Algemene steun aan het Klassiek Concours wordt verleend door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Dioraphte, Evert Snel, Fonds voor Cultuurparticipatie, het Cultuurfonds en Stichting de Weille Ogier.

Tags

AmareDen HaagFinalistenNationale FinalePrinses Christina ConcoursRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top