Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO13-1 naar bekerfinale!

Rksv Blauw Zwart
11 mei 20242 minute read

Zaterdagochtend 4 mei speelde Blauw-Zwart JO13-1 de halve finale van de beker. Voor onze jongens stond waarschijnlijk de belangrijkste wedstrijd uit hun prille voetbalcarrière op het punt van beginnen. En dat ook nog eens tegen de cupfighter uit de Bollenstreek: Quick-Boys JO13-1.

Het publiek was in ruime getale op dit affiche afgekomen en aangezien het de enige wedstrijd was vandaag, leek heel Blauw-Zwart in het teken te staan van deze bekerclash tussen twee teams die beiden vierde divisie KNVB competitie spelen. De zon kwam door en de spanning was van de koppies af te lezen. En spannend werd het…

Toegegeven, de verwachting was dat het lastig zou worden tegen Quick Boys, maar het begin was voor Blauw-Zwart, waar Tristan een voorzet van de rechterflank zonder aarzeling in het dak van de goal binnen knalde: 1-0. wat een vliegende start! Met nog een afgekeurde goal en een bal op de lat kwam uiteindelijk een einde aan een enerverende eerste helft.

Ook na rust kwam BZ gefocust uit de kleedkamer. Dat was ook nodig, want Quick Boys was duidelijk toegesproken door de coaches. Maar het was Blauw-Zwart dat de 2-0 maakte. Een actie langs de lijn van Gijs met een knappe sleep en een schot in de verre hoek, tekende voor een verdubbeling van de marge. Quick Boys ging nog meer drukken, wat zich uitbetaalde in de aansluitingstreffer. De aanvoerder schoot een vrije trap van ver buiten de zestien net onder de lat binnen. 

Het spel werd iets opportunistischer vanuit beide kanten naarmate de tijd verstreek. Na een duel op het middenveld werd Milan weggestuurd op rechts. Hij ging makkelijk zijn tegenstander voorbij en gaf de bal op Gijs die met een kort tikje Finn in stelling bracht voor de belangrijke 3-1. Weer een marge van 2, maar weer kwam Quick-Boys snel dichterbij door net iets attenter te reageren bij een rebound. Met 3-2 op het scorebord en nog 8 minuten te spelen was het billenknijpen en de tegenstander uit de zestien proberen te houden. De 3-3 hing nog in de lucht, maar een bal binnenkant paal rolde gelukkig recht in de handen van onze doelman Miguel.

Het eindsignaal volgde en de finale was bereikt! Wat een teamprestatie van deze koele kikkers. Op naar Rotterdam waar op 1 juni de finale zal worden gespeeld. De tegenstander is nog niet bekend, maar onze jongens gaan er met volle vertrouwen naartoe!

Tags

JeugdvoetbalJO13-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top