Skip to content
Start van de halve marathon afstand in de Leidse Breestraat. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Veel uitval van deelnemers tijdens Leidse marathon; evenement voortijdig gestaakt

13 mei 202438 second read

De organisatie van de Leiden Marathon zag zich gisteren genoodzaakt om het evenement voortijdig af te gelasten. De zonnige weersomstandigheden zorgde voor veel uitval van deelnemers waardoor de druk op de hulpdiensten te groot werd. De 10 kilometer afstand, die ‘s middags zou plaatsvinden was aanvankelijk met een uur uitgesteld, maar ging uiteindelijk niet door. De lopers die om half 4 nog onderweg waren voor andere afstanden, was gevraagd te stoppen met hardlopen en te gaan wandelen.

Volgens de NOS en andere media zijn in het LUMC en het Alrijne ziekenhuis zeker 25 deelnemers bij de spoedeisende hulp terechtgekomen. Volgens de NOS hebben de ziekenhuizen tegenover persbureau ANP overigens tegengesproken dat ze geen mensen meer konden opnemen.

De deelnemers van de 10 kilometer hardloopafstand krijgen komende week bericht van de organisatie.

Tags

AfgelastingHardlopenLeidenLeiden MarathonOnwelwordingenRegioUitval
Gerelateerde artikelen
Back To Top