Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Michael J.M. Lang

Hart voor Wassenaar bekritiseert lokale pers

14 mei 202454 second read

In een ingezonden artikel van Hart voor Wassenaar wordt forse kritiek geuit de staat van de lokale journalistiek. De partij bekritiseert specifiek de rol van twee correspondenten van De Wassenaarse Krant, waarbij wordt gesteld dat hun berichtgeving sterk gekleurd zou zijn door persoonlijke en politieke banden.

“Hun wijze van verslaggeving en inhoud van columns heeft veel invloed op de lokale publieke opinie,” constateert de partij. Daarbij wordt verwezen naar andere lidmaatschappen binnen de Wassenaarse gemeenschap. Deze connecties, zo stelt Hart voor Wassenaar, kleuren hun journalistieke onafhankelijkheid en dat roept bij deze partij vragen op over hun objectiviteit.

Hart voor Wassenaar beschouwt open en transparante communicatie als fundament van de democratie, zo schrijft de partij in het artikel. Ze bepleit een mediaomgeving waarin alle politieke stemmen gelijke toegang en representatie krijgen. Dat is een verwijzing naar de maatregel van De Wassenaarse Krant om geen ingezonden artikelen van politieke partijen te plaatsen. De partij wil een goede democratie, staat in de afsluiting van het artikel. “Met goede journalistiek en communicatie. Daar heeft de Wassenaarder wat aan. Daarom hebben veel Wassenaarders op ons gestemd.”

Tags

Hart voor WassenaarLokale journalistiek
Gerelateerde artikelen
Back To Top