Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO18 trotse kampioen in de Hoofdklasse

Rksv Blauw Zwart
17 mei 20243 minute read

Alle ingrediënten voor een kraker waren afgelopen zaterdag op het prachtige sportcomplex De Schulpwei aanwezig. Twee tot op het bot gemotiveerde teams waarbij van te voren duidelijk was dat er vandaag 1 van de 2 kampioen zou gaan worden in de Hoofdklasse. Kleine uitleg: de Blauwen stonden met nog 1 wedstrijd te gaan 2 punten voor op Valken ’68. Dit betekent dat Valken moet winnen en Blauw-Zwart aan 1 punt genoeg zou hebben om zichtzelf te belonen na een bizar mooi voetbal seizoen.

Een grote schare supporters, zowel van de thuis- als uitploeg, wilde getuigen zijn van dit prachtige affiche. Daarnaast had de plaatselijke harde kern rookbommen in de clubkleuren en het nodige vuurwerk meegenomen om sfeer te creëren. Zoals vele kampioenswedstrijden was deze wedstrijd niet al te best qua spel, maar des te spannender voor iedereen die van voetbal houdt.

Blauw-Zwart leek in een kort tijdsbestek te belanden van de hemel in de hel (we draaien het gezegde gewoon even om), want na een goede goal van Phillip ‘der Bomber’  wisten de mannen van Valken trainer Palmer dit binnen een kort tijdsbestek om te draaien. Vlak voor rust kon Luuk Ravensbergen de 1-1 binnen te tikken en vlak na rust wist Valken ’68 zelfs brutaal op voorsprong te komen via Bashar Ibrham (1-2) en dus zou met deze stand Valken kampioen worden.

Valken ’68 wilde de trekker definitief overhalen, maar met een aantal fantastische reddingen van keeper Quinn Berkhouwer bleef de schade beperkt.

Opeens, uit het niets, joeg onze dribbelaar Naut van Leeuwen de 2-2 tegen de touwen. De explosie van geluk, emotie en vertrouwen in een goede afloop was in de verre omgeving te voelen en te horen! Met nog een minuut of 10 op de klok wisten de Blauwen de tegenstander schaakmat te zetten. Toch kon Valken ’68 nog met 1 gevaarlijke uitval bijna weer op voorsprong komen, maar Leendert de Jong wist de bal op onverklaarbare wijze van de doellijn te halen.

Na 13 minuten extra tijd floot scheidsrechter Laponder voor de laatste maal. Blauw-Zwart JO18 kampioen van de Hoofdklasse!

Een groot dankjewel naar Blauw-Zwart, de sponsoren Bos Tuingereedschappen, Lagerberg, ING en i4Housing. Dank aan voorzitter André van Herk voor de mooie woorden (en het etentje). Maar bovenal dank aan een man die heel veel op de achtergrond afgelopen jaar bezig is geweest met de ontwikkeling van het jeugdvoetbal bij deze mooie club en onze JO18-1, Toine l’ Ami!

Tot volgend jaar en we zien jullie dan weer graag langs de lijn.

Tags

JeugdvoetbalJO18-1KampioenschapRKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top