Skip to content
IVN Den Haag Wandelingen

Natuurgidsenopleiding IVN Natuureducatie

IVN Den Haag
19 mei 202454 second read

In september start in Den Haag weer een IVN-Natuurgidsenopleiding. Deze opleiding duurt anderhalf jaar en de kosten zijn dankzij subsidies slechts €330, — inclusief een weekend. Als IVN-gids ben je breed inzetbaar voor activiteiten op het gebied van natuureducatie in de hele Haagse regio. Samen met andere enthousiaste IVN’ers kun je natuurexcursies geven, presentaties en natuuractiviteiten organiseren of cursussen opzetten voor volwassenen en kinderen. Een IVN-natuurgids leert bewoners verstandig om te gaan met natuur en milieu. Educatie is het sleutelwoord.

In de opleiding neem je basiskennis tot je van natuur- en milieuonderwerpen, zoals vogels, waterleven, bomen en planten, zoogdieren en insecten en de samenhang tussen mens, dier, plant en omgeving. We besteden ook aandacht aan vaardigheden om kennis over te brengen.

De opleiding is voor actievelingen,  die graag hun liefde voor natuur en milieu willen delen en als natuurgids hun kennis daarvan willen overbrengen op anderen.

Ben je enthousiast en wil je meer weten over deze opleiding?
Kijk op www.ivndenhaag.nl Op 1 en 4 juni zijn de  informatiebijeenkomsten in het Milieu Educatief Centrum de Reigershof aan de Reigersbergerweg 280 2592 EZ  Den Haag.

Tags

IVN Den HaagIVN NatuureducatieNatuurgidsenopleidingRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top