Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Italië wint het 32e Blauw-Zwart Minikamp

Rksv Blauw Zwart
25 mei 20243 minute read

Op 7 en 8 mei jl. vond al weer het 32e Blauw-Zwart Minikamp plaats. De jongste kinderen van Blauw-Zwart mochten weer 2 dagen hun (voetbal)kwaliteiten op en rondom het terrein van Blauw-Zwart laten zien.

Al om 6 uur ´s ochtends begon de organisatie met het klaarmaken van de kantine, kleedkamers en de velden. Om kwart over 8 kwamen de eerste kinderen al binnen, benieuwd naar de teamindeling en de leiding.

Toen alle kinderen ingeschreven waren, is door middel van loting de leiding gekoppeld aan een team. Veel blije gezichten toen ze zijn/haar favoriete Blauw-Zwarter als leiding kregen. Toen de combinatie team en leiding compleet was, werden er spandoeken en daarna een teamfoto gemaakt .

De rest van de ochtend werd besteed aan het afwerken van de poulewedstrijden, dit voor kwalificatie voor het finaletoernooi op de woensdag. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, was het tijd om te lunchen.

Na de lunch werd het tijd voor de kwalificatie voor de finale van de penalty-bokaal. Alle kinderen konden zich per leeftijdscategorie kwalificeren voor de finale op donderdag. Na de kwalificatie werd er een speurtocht met vragen door de “rooie buurt” afgewerkt waarbij tevens een theezakje geruild moest worden voor iets moois. Zwitserland heeft, door het geven van de meeste goede antwoorden, uiteindelijk gewonnen.

Hierna volgde een bingo waarbij vele mooie prijzen gewonnen werden, en vervolgens het douanespel.

Het avondprogramma bestond uit het voetballen tegen de leiding, patatjes met een kroket/frikandel/kaassouffle eten, casino-avond en een heuse vossenjacht. Van de hoofdtrainer tot de materiaalman, van een verpleegster tot Vincent van Gogh, iedereen moest gevonden worden. Bij dit laatste spel was team Engeland als eerste binnen.

Dag 2 begon met een erg leuke warming-up van een aantal enthousiaste trainers. Hierna werden alle wedstijden in de finale- en verliezerspoule afgewerkt. Italië en Kroatië werden de finalisten. Uiteindelijke won Italië afgetekend met 6-1 deze finale. Dit resulteerde in de volgende einduitslag: 1. Italië 2. Kroatië 3. Frankrijk 4. Polen 5. Engeland 6. België (tweede dag ongeslagen dus misschien wat laat op stoom) 7. Duitsland 8. Zwitserland 9. Portugal 10. Spanje.

Na een heerlijke lunch met broodjes knakworst, en nog een bingo met loterij, werd ook de finale van het penaltybokaal gespeeld. Alle finalisten mochten 3 penalty’s nemen op keeper Danny Kroon. De winnaars per categorie waren: Diek van der Ham (mini’s), Damian Hoogendijk (JO-7/JO-8), Harvey van Veen (JO-9/JO-10), Julian Zanen (JO-11/JO-12) en Iris van Velzen (meisjes).

Hierna volgde de prijsuitreiking en werd iedereen bedankt. Het was weer een top-kamp! Hopelijk tot volgend jaar, de 33e editie. Die zal plaatsvinden op 30 April en 1 Mei.

De activiteitencommissie

Tags

JeugdvoetbalMinikampRKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top