Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO9-1 zet slotoffensief in

Rksv Blauw Zwart
2 juni 20242 minute read

Uiteraard heeft iedereen zich de afgelopen weken afgevraagd waarom er geen verslagen van de JO9-1- brigade meer verschenen. Voor velen immers het literaire hoogtepunt van de week! Termen als ‘een zwart gat’ heb ik zelfs gehoord. Nou, ik kan u gerust stellen. We zijn er weer en hoe!

Na een uitgebreide vakantieperiode die op voetbalgebied langer duurde dan 2 weken, staat voor Blauw-Zwart JO9-1 ‘De Zonnehof brigade’ een champions league -achtig programma te wachten: 3 wedstrijden in 8 dagen en toch hoor je deze boys niet klagen. Maar deze jongens zijn uitermate fit teruggekeerd van vakantie en hebben de fitheidstest moeiteloos doorstaan.

Eerst de midweekse inhaalwedstrijd uit tegen de plaatselijke vv uit Katwijk. Inmiddels geen onbekenden meer, maar ook gewoon een goed team. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen een club uit 010, spelend aan een kabbelend beekje, werd gewoon gewonnen. De Blauwen moesten dus aan de bak. En dat deden ze hoor…… Een heerlijke wedstrijd met acties, strijd, mooie aanvallen, kopdoelpunt en een voor de neutrale toeschouwer scoreverloop om van te dromen. Voor, achter, gelijk:  het gaf aan dat het verschil minimaal was en uiteindelijk liepen de Blauwen uit naar 4-6. Drie punten in de pocket dus.

Daarna afgelopen zaterdag de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen RKAVV. Heerlijke omstandigheden: zon en een vochtig veld door de overvloedige regenval van de voorbije uren. De Blauw-Zwart JO9-1- ‘De Zonnehof-brigade’ startte uitstekend en liep met mooie doelpunten en aanvullen snel uit naar 3-0. Geen vuiltje aan de lucht dus…zo dachten de toeschouwers en de technische staf. Uiteraard kan de tegenstander een doelpunt maken, maar als er vervolgens ook een voorsprong 5-2 wordt bereikt, zijn dit geen tekenen dat het nog lastig kan gaan worden. Maar u voelt al aan waar dit verslag naar toe gaat natuurlijk….

Het spel van RKAVV was evenals in de heenwedstrijd een lange bal naar voren en hopen op een scrimmage voor het doel of vanuit een indribbel zo snel mogelijk op goal te schieten. Onze verdediging had hier veel moeite mee waardoor de voorsprong verdween tot 6-6. Maar door de wilskracht van het hele team werd toch die bevrijdende 7-6 gescoord en zodoende de overwinning uit het vuur gesleept. Weer 3 punten dus.

De komende en laatste competitiewedstrijd van dit seizoen is woensdag uit tegen de Ajax Sportman Combinatie in Oegstgeest.

Tags

JeugdvoetbalJO9-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top