Skip to content
Fotocredit: Rksv Blauw Zwart

Blauw-Zwart JO13-1 strijdend ten onder

7 juni 20242 minute read

Eindelijk was het zaterdag 1 juni: tijd voor de bekerfinale voor Blauw-Zwart J013-1. Kon het toch al geslaagde seizoen met promotie naar de 4e divisie nog worden afgemaakt met de bekerwinst? Hiervoor zou SV Nootdorp J013-1 moeten worden verslagen. Een geduchte tegenstander, zelf spelend in de 3e divisie, die in hun route naar de finale ook al een 2e divisionist hadden uitgeschakeld..

De KNVB had gekozen voor Bergschenhoek als locatie voor veel van de bekerfinales die in de regio zouden worden gespeeld. Met twee touringcars vertrokken team en hun trouwe supporters van Blauw-Zwart, gehuld in speciaal voor de bekerfinale gemaakte sjaals. 

Onze technische staf kon beschikken over een volledige fitte selectie. De koppies verraadden wel wat gezonde spanning nu deze wedstrijd op het punt stond te beginnen met zoveel publiek langs de lijn. We hadden een pittige start met een tegengoal die al in de tweede minuut viel. SV Nootdorp bleek een goed, compact team en pas laat in de tweede helft kwamen we wat onder de druk uit. Helaas viel de tweede tegengoal nog voor de rust. 

Ook in de tweede helft kregen we een vroege goal tegen, maar het moet gezegd worden dat de Blauwen de koppies niet lieten hangen. De aansluitingstreffer werd gemaakt en we kwamen wat meer aan voetballen toe. Helaas liep SV Nootdorp toch uit naar 1-5. Blauw-Zwart zette nog een keer aan wat leidde tot 2 knappe goals en 3-5. In de laatste minuten werd nog de 4-5 afgekeurd vanwege buitenspel. Dat had nog een hele spannende minuut kunnen worden.., maar het bleef bij 3-5. Felicitaties aan SV Nootdorp zijn op zijn plek, maar ook Blauw-Zwart mag trots zijn wat ze in de aanloop naar en in de finale zelf hebben laten zien.

In de bus terug werd de muziek dan ook goed hard gezet en verder op Blauw-Zwart werd de zilveren medaille ook terecht gevierd. Een mooie ervaring rijker en de jongens zullen deze ervaring volgend jaar weer mee nemen. Nu nog een toernooitje om het seizoen af te maken en dan lekker vakantie!

Tags

JeugdvoetbalJO13-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top