Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Prachtig programma tijdens volgeboekt RijnlandRoute Festival

RijnlandRoute
20 juni 20243 minute read

Voor het RijnlandRoute festival hebben zich meer dan 11.000 bezoekers ingeschreven; de inschrijving voor het festival is gesloten. De organisatie heeft een prachtig programma voorbereid; op zaterdag is er een gevarieerd programma in de tunnel en op het festivalterrein. Er zijn dan veel optredens van lokale en regionale artiesten en demonstraties van o.a. de brandweer. Op zondag gaan er meer dan 6.000 deelnemers ieder op hun eigen tempo door de tunnel rennen, wandelen en fietsen. Het RijnlandRoute Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van bijna 200 Rotary- en provincievrijwilligers.

Highlights op het Festivalterrein

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft het mogelijk gemaakt dat er een Pannakooi op het terrein aanwezig is. Het hele weekend worden hier demonstraties gegeven door Quentin “Baks” Bakouzou. Op zondag geeft het sterrenteam van de Leidse marathon acte de présence. Deelnemers kunnen in hun voetsporen treden ….. of extra hun best doen om een snellere tijd neer te zetten dan deze geroutineerde lopers. Voor de deelnemers aan de fietstour op zondag is er geen prijsuitreiking, maar zij kunnen zich wel na afloop van de tocht laten vereeuwigen in het informatiecentrum door een foto te laten maken bij de fotobooth. Op zaterdag kun je meezingen met een fantastische karaokeband, op zondag is er o.a. jonge, getalenteerde DJ. Kortom: alle (aangemelde) bezoekers kunnen op zaterdag én zondag gezellig op het Festivalplein genieten van de sfeer en de optredens.

Het goede doel

De Rotaryclubs uit de regio Rijnland zijn aan het RijnlandRoute Festival verbonden met als doel om geld in te zamelen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Als provincie dragen wij hieraan bij, door de inschrijfgelden van de sport- en beweegdag in zijn geheel te doneren aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. Ook zijn er door de Rotary nog verschillende andere donateurs geworven om een bijdrage te leveren. Zo bieden we met elkaar jongeren uit gezinnen waar de middelen om contributie te betalen niet beschikbaar zijn, toch de mogelijkheid om lid te worden van een sportclub of om hun zwemdiploma te behalen.

Verwachte opbrengsten

Tijdens de sportdag op zondag ontvangt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de cheques van alle donateurs. Dit gebeurt tegelijkertijd met het uitreiken van de prijzen voor de winnaars van de 5 en 8 kilometer tijdruns en de leukste “FunRunner”. Aan het einde van de dag wordt het totaalbedrag voor het jeugdfonds bekend gemaakt; wij hopen op een cijfer met 5 nullen. In onderstaande overzicht is te zien wat wanneer plaatsvindt.

 • 10:00 – 10:15 uur Uitreiking eerste cheque (na de KidsRun) door:
  CORPUS Experience – Jannes Aalders, CEO
  Univé – Lisanne Wilmer-Verbeek, ledencoördinator
 • 11:30 – 11:45 uur Uitreiking tweede cheque (na de 5 km TijdRun door:
  Zorg en Zekerheid – Ton van Houten, Bestuursvoorzitter.
  Rabobank – Ingrid van Steeg , Financieel Adviseur
 • 13:45 – 14:00 uur Uitreiking derde cheque (na de 8 km TijdRun) door:
  Provincie Zuid-Holland (gedeputeerden Frederik Zevenbergen en Anne Koning)
 • 16:15 – 16:30 uur Uitreiking vierde cheque en eindbedrag (na de 5 km FunRun) door:
  Totaal-/eindcheque door Rotary (voorzitters van de samenwerkende Rotaryclubs)

Wil je het festival volgen komend weekend? Volg ons dan op FacebookLinkedIn of Instagram.

Tags

FestivalRegioRijnlandRouteRijnlandRoute Festival
Gerelateerde artikelen
Back To Top