Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Highlights twee dagen RijnlandRoute Festival

RijnlandRoute
25 juni 20244 minute read

Het zit erop! Twee dagen RijnlandRoute Festival. Wij hebben enorm genoten van jullie allemaal. Veel positieve reacties en zelf waren we natuurlijk ontzettend trots om het werk te laten zien. We moeten nog even bijkomen van 2 fantastische dagen (en opruimen). Een paar highlights willen we nu al uitlichten. Morgen zetten we meer foto’s en de winnaars op onze website.

Cultuurdag

Ruim 5.000 bezoekers hebben zaterdag een bezoek gebracht aan het festival. Na gescand te zijn liep iedereen binnen op het infoplein, waar interactieve stands en demonstraties waren. Auto’s werden opengeknipt, de uitleg bij de brandweerwagens maakte indruk, interactieve fietstochten toonden dat je goed moet uitkijken als je fietst en het werd bij het zien van het aangereden wrak van het weginspectievoertuig heel duidelijk waarom je niet door een rood kruis op de snelweg moet rijden. Brandweer regio Leiden en Valkenburg, Rijkswaterstaat  en ROV Zuid-Holland waren voor deze activiteiten de hele dag in de weer. De bouwsector was aanwezig en vertelde aan iedereen die het wilde weten waarom het zo fantastisch is om in de bouw te werken. En last but not least, bij provincie Zuid-Holland kon je via VR-brillen een 3D-rondleiding door het provinciehuis krijgen. In het informatiecentrum was de normale expositie, een brugwachterssimulatie en een uitgebreide terugblik op 7 jaar bouw te zien.

Ook op het festivalterrein was er genoeg te beleven. Er waren heel diverse optredens, een kinderhoek waar driftig geknutseld en gebouwd werd en panna-speler Baks die de hele dag zijn tricks op het pannaveldje liet zien. Ook de donateurs die gul hebben gegeven aan Jeugdfonds Sport en Cultuur waren te vinden op het festivalterrein, zij deelden appels uit, er waren prijzen te winnen en mooie vogelhuisjes te timmeren.

In de tunnel zelf werden mensen ontvangen met een poëtische inleiding, waarna ze de donkere en feestelijk verlichte tunnel inliepen om via vier podia met dans, poëzie, theater en kunst richting het licht aan het uiteinde van de tunnel te lopen. Onderweg kwamen ze allerlei weetjes en foto’s tegen over de tunnel en onze bouwers. Na 2,5 kilometer wandelen, stonden er voor de bezoekers bussen klaar om iedereen weer door de andere buis terug te brengen. De chauffeurs van Beuk hebben er misschien het heen en weer van gekregen, maar ze hebben iedereen weer veilig terug gebracht naar de andere kant van de tunnel.

Sportdag

Ruim 6.500 deelnemers stonden zondag aan de start van hun onderdeel en lieten zien dat zij bewegen mogelijk maakten! De kids waren echte kanjers! Ze hebben het super goed gedaan, renden door de ene tunnelbuis heen en via de dwarsverbinding en de andere tunnelbuis weer terug en dat terwijl het in de volle zon soms best afzien was. De 5 en 8 km tijdrun verliep naar wens. En er werd heel hard gelopen! De snelste loper liep volgens onze berekening 18,3 km per uur, dat is zelfs sneller dan wij tijdens de bouw in de tunnel mochten rijden (15km per uur). Aansluitend stonden bijna 3.000 fietsers al ruim op tijd klaar om hun rit door de tunnel te maken. Helaas was er aan het begin van de tour iemand gevallen en dat zorgde voor oponthoud. Het overgrote deel van de fietsers heeft geduldig staan wachten en na enige tijd kon de rest van de groep lekker door de tunnel trappen. Bij terugkomst konden de fietsers nog een leuke foto maken in de photobooth. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Bedankt!

Deze sportdag werd mede georganiseerd door Rotary Clubs Rijnland, een unieke samenwerking. Dankzij alle donaties, actiepagina’s, gulle gevers en het inschrijfgeld hebben we bijna €129.000 opgehaald voor het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur. Een heel mooi bedrag waardoor heel veel kinderen met weinig geld kunnen sporten!

Bedankt voor jullie enthousiasme en energie! Nu begint het aftellen naar de officiële opening op 5 juli!

Tags

CultuurdagRegioRijnlandRouteRijnlandRoute FestivalRotarySport- en beweegdag
Gerelateerde artikelen
Back To Top