Skip to content
Fotocredit: Stoomtrein Katwijk Leiden

Kinderstoomdagen bij Stoomtrein Katwijk Leiden

Stoomtrein Katwijk Leiden
26 juni 20243 minute read

De zomervakantie begint vrijdag 12 juli. De lunchtrommeltjes kunnen straks zes weken worden opgeborgen. De kinderen hebben het afgelopen schooljaar weer hard gewerkt. Wat is er mooier dan dat te vieren met mama en papa of oma en opa bij Stoomtrein Katwijk Leiden? Het weekend van 6 en 7 juli a.s. organiseren zij de Kinderdagen.

Kinderdagen 6 en 7 juli a.s.

Stoomtrein Katwijk Leiden heeft dit evenement een week naar voren gehaald. Dan kunt u nog langskomen met de (klein)kinderen ook als u al het weekend van 13 juli a.s. op reis gaat. Er is dit weekend veel te zien en te doen voor kinderen. Natuurlijk kun je ook mee met de stoomtrein die om het gehele Valkenburgse Meer rijdt. En met een antieke dieseltrein met open wagens kun je meerijden naar de remise. Deze trein brengt je ook weer terug naar het station.

Veelzijdig programma

Het museum is voor kinderen altijd al een (speel)eldorado waar zij zich niet gauw vervelen. Nu zijn er demonstratietafels met miniatuur stoommachines van het merk Wilesco. Er zijn demonstraties met modellen van stoommachines die op luchtdruk werken. Met een fietspomp kunnen kinderen deze machines zelf in werking stellen. Een modelbouwvereniging verzorgt demonstraties met radiografisch bediende graafmachines en schepen. Voor de schepen is een groot bassin opgezet in het buitenmuseum. Om de kinderen niet alleen te laten kijken, heeft het museum ook een aantal radiografisch bediende bootjes aangeschaft die zij zelf mogen laten varen. Kinderen kunnen geschminkt worden en er is een tafel waar geknutseld kan worden.

Er kunnen ook vliegers gemaakt worden. Deze workshop was twee weken geleden bij de Pasar Malam Lokomotip een enorm succes. In Indonesië is vliegeren erg populair. De workshophouder verzorgt al meer dan 40 jaar workshops en doet dat op een aanstekelijk enthousiaste wijze. Het laten vliegeren van de zelfgemaakte vliegers toverde een glimlach op de gezichten van jong en oud. Voor de materiaalkosten (o.a. bamboestokjes, vliegerpapier en 250 meter vliegertouw) betaal je 5 euro aan de standhouder. Voor de jongere kinderen is er een mogelijkheid een mini vlieger te maken. Je kunt hier kiezen uit een vogel, vlinder of vleermuis. Hiervoor reken je 3 euro af. Zorg dat u contant geld bij u heeft.

Kaartjes

Met de Kinderdagen heb je een hele dag plezier en een bijkomend voordeel is dat de kosten voor dit evenement binnen de perken blijven. Je kunt gerust je eigen lunchpakket meenemen en de prijzen voor een kop koffie, appeltaart, frisdrank of ijs zijn alleszins redelijk.  Een kaartje voor een volwassene kost 12 euro. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaalt u 9 euro. De jongste kinderen en houders van een museumkaart mogen gratis naar binnen. Met het kaartje kunt u ook twee treinreizen maken en zowel het buiten- als het binnenmuseum bezoeken met de grote Kidscorner plus een interessante expositie over smalspoor. U kunt gratis parkeren bij het Valkenburgse Meer.

Tags

KinderactiviteitenKinderstoomdagenRegioStoomtrein Katwijk LeidenValkenburg zhValkenburgse meer
Gerelateerde artikelen
Back To Top