Skip to content
Fotocredit: PR

Doe mee: Maak Wassenaar Peukvrij

Wassenaarse Bermbrigade
3 juli 20242 minute read

Het Plastic Peuken Collectief organiseert dit jaar voor het 6e jaar een grote peuken cleanup actie: #PlasticPeukMeuk2024. In heel veel plaatsen in Nederland gaan mensen die dag de straat op om peuken te rapen. Ook in Wassenaar doen de leden van de Bermbrigade mee met deze actie. Zij zijn al enige weken bezig om de peuken van de straten te verwijderen, Peuken horen immers niet op straat. Afgelopen zaterdag raapten 4 leden van de groep in 1 uur tijd 420(!!) peuken op. De leden van de bermbrigade vragen aan de inwoners van ons mooie dorp om mee te doen met deze actie door je eigen buurt peukenvrij te maken.

Op zaterdag 6 juli 2023 tussen 10 en 11 uur is de bermbrigade aanwezig op de Luifelbaan om de peuken in ontvangst te nemen. De peuken worden daar geteld en het aantal peuken zal worden doorgegeven aan de organisatoren van deze landelijke actie.

Het is nauwelijks bekend dat sigarettenfilters plastic bevatten. Met deze campagne maken we Nederlanders bewust van de enorme hoeveelheid giftig plastic dat jaarlijks via peuken op onze straten en in onze waterwegen belandt. Rokers hebben recht op die informatie, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken. Zo veranderen we de sociale acceptatie van het weggooien van peuken op de grond en creëren we breed maatschappelijk draagvlak voor effectieve beleidsvorming

Zie voor meer informatie de Facebookpagina van de Bermbrigade of stuur een berichtje naar de Bermbrigade (06-51359334)

Tags

Maak Wassenaar peukvrijOpruimenPlasticPeukMeuk2024WassenaarWassenaarse Bermbrigade
Gerelateerde artikelen
Back To Top