Skip to content
Hoofdrolspelers van Sleutelstad-Unity in betere tijden. Op de foto staat Chris de Waard 4e van rechts. Archieffoto. Fotocredit: Emile van Aelst

Samenwerking tussen Streekomroep Sleutelstad-Unity en Chris de Waard beëindigd

9 juli 202445 second read

Streekomroep Sleutelstad-Unity, de lokale omroep voor Wassenaar, heeft de samenwerking met Chris de Waard stopgezet. Dat meldt het Leidsch Dagblad. De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) was ingeschakeld om een uitweg te vinden uit de uiterst moeizame onderlinge samenwerking tussen Unity en Sleutelstad. Op advies van de NLPO werd een ‘kwartiermaker’ aangesteld, die onlangs tot de conclusie kwqm dat herstel van de samenwerking niet mogelijk was.

Volgens voorzitter Didos van Dam van Sleutelstad-Unity lag er een unieke kans om samen een succesvolle nieuwe streekomroep op te bouwen. De omroep blijft voorlopig uitzenden onder de naam ‘Unity, met het nieuws van Sleutelstad’, maar streeft naar een nieuwe naam dit najaar. Alle activiteiten worden vanaf de locatie in Leiderdorp uitgevoerd.

Ondanks het officiële bericht, uitte een medewerker van Sleutelstad zijn onvrede naar het Leidsch Dagblad: medewerkers zouden geen toegang meer hebben tot het websysteem en uitzendingen zouden zijn geannuleerd.

Bron: Leidsch Dagblad

Tags

Chris de WaardFusieperikelenLokale OmroepRegioSleutelstad-UnityWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top