Skip to content
Land van Ons en WIJdehorst schenken vrijzinnige geloofsgemeenschap Wassenaar bloemen. Fotocredit: Eddo Velders

Vrijzinnige geloofsgemeenschap Wassenaar steunt WIJdehorst

Eddo Velders
18 juli 20242 minute read

Regeneratieve tuin WIJdehorst werkt op het perceel van Land van Ons langs de Rijksstraatweg in Wassenaar aan het vergroten van biodiversiteit en het verfraaien van het landschap. Dit doet zij met hulp van vele betrokkenen en vrijwilligers uit de directe omgeving. Ook met de Vrijzinnige geloofsgemeenschap Wassenaar aan de Lange Kerkdam.

In het voorjaar zaaide WIJdehorst samen met een grote groep partners en vrijwilligers een bloemenakker in van bijna 2 hectare. Enkele organisaties sponsorden dit zaad, waaronder de Vrijzinnige geloofsgemeenschap Wassenaar. Om hen daarvoor te bedanken overhandigden  Land van Ons en WIJdehorst de geloofsgemeenschap een grote bos wilde bloemen. Deze bloemen versierden op zondag 14 juli de viering in het gebouw aan de Lange Kerkdam 46 in Wassenaar.

De vrijzinnigen lichten hun bijdrage aan de bloemenakker toe. “Wij voelen ons verbonden met onze directe omgeving. We zijn blij dat velen in Wassenaar een steentje bijdragen aan een mooiere wereld. Niet alleen erover praten, maar concreet iets doen. Het is prachtig dat Land van Ons en WIJdehorst zoveel mensen bij elkaar brengen. Mensen die hun handen uit de mouwen steken en daar zelf ook blij van worden. Op deze manier voedsel en bloemen telen maakt onze leefomgeving mooier. Het zorgt ervoor dat de bijen eten hebben en allerlei bedreigde soorten in hun voortbestaan gesteund worden. Niet gaan voor snelle resultaten op korte termijn, maar inzet op de lange termijn. En fijn dat mensen dit zelf doen zonder bemoeienis van anderen. Zich inzetten met positieve energie voor het goede. Dat herkennen we in ons geloof. Praktisch aan de slag in ons dagelijks leven. Een mooi voorbeeld is de tuin rondom onze kerk. Rondom ons kerkgebouw aan de Lange Kerkdam groeien planten die in de Bijbel genoemd worden of op een of andere manier een rol spelen in de christelijke flora. Bezoekers kunnen aan de hand van een brochure zelf de bloemen en planten zoeken of een rondleiding krijgen van onze tuinbeheerder. Onder haar regie onderhouden enkele leden deze groene oase.”

De viering op zondag 14 juli kende als thema ‘vanuit dankbaarheid positief leven’. In dat thema herkennen Land van Ons, WIJdehorst en de geloofsgemeenschap elkaar. Praktisch aan de slag en werken aan het goede. Zorgen voor elkaar en voor  een mooiere leefomgeving.

Tags

Land Van OnsVrijzinnigen NPB WassenaarWassenaarWijdehorst
Gerelateerde artikelen
Back To Top