Skip to content

Zomerse kunstwandeling door het haagse hout

Nicole/Natuurlijk Nicole
20 juli 20242 minute read

Doe mee met een verrassende zomerse Kunstwandeling door het Haagse Hout in een samenwerking van KunstPost en Natuurlijk Nicole. Deze keer staan drie kunstenaars centraal in samenhang met hun betekenis voor Haagse Hout!

Alle activiteiten zijn gratis; vrijwillige bijdrage is welkom. Aanmelden graag via natuurlijknicole@gmail.com of bel 06 26668727

Data Van Gogh: woensdag 24 juli / dinsdag 13 augustus
We vervolgen onze route met Vincent van Gogh ; deze wereldberoemde schilder heeft op meerdere momenten in Den Haag gewoond en zelfs in Bezuidenhout een atelier gehad. We nemen je mee en voeren je langs zijn Haagse jaren en schilderijen en treden in zijn voetspoor. Al wandelend en schilderend komt Vincent steeds meer tot leven.

    Woensdag 24 juli Inleiding over Van Gogh in de wijk
    Locatie: WDC Bezuidenhout West – Jan van Riebeekplein 90
    Tijd: 10.00 uur – 12.30 uur
    Inleiding over Van Gogh die om de hoek zijn Atelier had en samenwoonde met Sientje. Vervolgens Wandeling langs de Schenk naar de Molen en onderweg Zonnebloemen schilderen olv Sabrina Kooijmans.

    Dinsdag 13 augustus
    Voordracht over Van Goghs Haagse belevenissen
    Locatie: LOOkatie – Kleine Loo 364
    Tijd: 10.00 uur – 12.00 uur
    Voordracht door Wimmie Hofstra (auteur “De Haagse streken van Vincent van Gogh”) over zijn haagse jaren; vooral toen hij rond zijn 30e hier woonde. Aandacht voor wat hij toen schilderde en de briefwisseling met zijn broer.
    Hij woonde toen op de Schenkstraat. Aansluitend korte wandeling naar de Schenk en de Wilgen van Van Gogh, om kort te schetsen in de openlucht/ en plein air olv Door van Ginneken.

    Aanmelden graag via natuurlijknicole@gmail.com of bel 06 26668727

    Tags

    Den HaagHaagse HoutNatuurlijk NicoleRegioVincent van GoghZomerse kunstwandeling
    Gerelateerde artikelen
    Back To Top