Skip to content

Zomerreces…tijd om na te denken

26 juli 20243 minute read

Het zomerreces is bij uitstek geschikt om te reflecteren. Niet dat politici anders nooit nadenken, ofschoon sommige politici soms wel eens die indruk wekken. Een voorbeeld hiervan is de verkeersveiligheid. De coalitiepartijen hebben besloten om in het kader van het wegencategoriseringsplan over te gaan tot een burgerberaad. Degene die verantwoordelijk is dat een en ander onafhankelijk wordt uitgevoerd is ‘onze’ wethouder Ronald Zoutendijk. Er is gekozen voor een burgerberaad omdat zaken zoals verkeersveiligheid, overlast, sluipverkeer, bereikbaarheid, leefbaarheid en een gezond milieu iedereen aangaan.

Dat burgerberaad heeft ertoe geleid dat de wethouder verkeer een afwachtende houding moet aannemen m.b.t. nieuwe verkeersmaatregelen. Al genomen besluiten zouden door de wethouder wel worden uitgevoerd. Zo worden op dit moment twee grotere projecten uitgevoerd waarover de raad eerder een besluit heeft genomen, namelijk de 30 km/h-inrichting van de Storm van ’s-Gravesandeweg en de Schouwweg, evenals de herinrichting van diverse kruispunten waarbij de fietsveiligheid nu onvoldoende is.

Soms gaat dat ontzettend mis en wordt de kruising onveiliger, zoals we dat bij het kruispunt Ammonslaantje/Deijlerweg en nog recenter bij het kruispunt Storm/Jagerslaan zagen gebeuren. Het is tekenend dat de wethouder kennelijk weigert te reageren op vragen van Binnenlands Bestuur over de ronduit alarmerende cijfers van de fietsveiligheid in Wassenaar.

Ook over de inrichting van de Jagerslaan als 30 km/h-gebied is eerder een besluit genomen, maar het lijkt erop dat wethouder Koetsier een eigen koers vaart. Er zijn diverse besluiten genomen en er zijn toezeggingen gedaan. De Jagerslaan zou duurzaam en veilig ingericht worden, direct na de afronding van de werkzaamheden aan de Storm en de Schouwweg. Dat lijkt de wethouder nu ineens te zijn vergeten, zoals niet alleen uit een ambtelijke brief aan een bezorgde inwoner bleek, maar ook uit zijn uitlatingen tijdens de laatste raadsvergadering. Er kwam een motie van de oppositie om te onderzoeken hoe het onveiliger gemaakte kruispunt bij de Jagerslaan weer veiliger gemaakt kan worden.

De wethouder ging hierna hard onderuit. Op de vraag of de wethouder de motie zou uitvoeren antwoordde hij: “Nee, dat ga ik niet doen”. Het leidde tot een schorsing en overleg binnen het college waarna hij op zijn uitspraak terugkwam. Hij zegde toe te onderzoeken hoe de fietsoversteek veiliger kan worden gemaakt, maar over de inrichting van de Jagerslaan zelf lijkt hij het raadsbesluit en zijn toezegging te zijn vergeten. Iets om over na te denken tijdens het zomerreces.

Ben Paulides, fractievoorzitter Democratische Liberalen Wassenaar (DLW),

www.democratischeliberalen.nl

Tags

Democratische Liberalen WassenaarGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top