Skip to content
St. Jozefkerk
St. Jozefkerk. Archieffoto

tussenuitspraak in zaak Jozefkerk

10 augustus 202449 second read

In een recente tussenuitspraak heeft de Rechtbank Den Haag meer informatie gevraagd aan het college van Burgemeester en Wethouders in de zaak rondom de Jozefkerk. Omwonenden zijn verwikkeld in een geschil met de gemeente over de transformatie van de Jozefkerk naar gezondheidscentrum, dat mogelijk niet in overeenstemming is met het bestemmingsplan.

Omwonenden hebben verschillende bezwaren geuit. Ze wijzen op de verstoring van het huidige beeld van de wijk en de afname van de intrinsieke waarde van de kerk. Daarnaast voorzien zij een aanzienlijke toename van verkeersbewegingen en parkeerdruk, wat ten koste zou gaan van de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de buurt.

De rechtbank heeft aangegeven dat er nog vragen onbeantwoord zijn en verlangt aanvullende stukken voordat een definitieve uitspraak kan worden gedaan. Op die manier wil de voorzieningenrechter een volledig beeld krijgen van de situatie rondom het gebruik van de Jozefkerk. Het college moet dus meer informatie aanleveren om de zaak verder te kunnen behandelen.

De zaak wordt voortgezet nadat de aanvullende informatie is verstrekt.

Tags

GezondheidscentrumJozefkerkRechtzaakTussenuitspraakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Bazaar Messiaskerk Komt Eraan!
Back To Top