Skip to content
Fotocredit: YMCA Wassenaar

Start YMCA clubseizoen 2024-2025

YMCA Wassenaar
22 augustus 20242 minute read

Na het heerlijk verlopen zomerkamp is YMCA Wassenaar vanaf maandag 26 augustus weer begonnen met zijn clubactiviteiten. De enthousiaste leidingploeg heeft er veel zin in om er een geweldig jaar van te maken.

Het clubhuis is schoongemaakt, de vloer is van een nieuwe waslaag aangebracht, het knutselmateriaal aangevuld en is er een nieuwe afkortzaag en tafelzaag aangeschaft. Oftewel helemaal klaar om de kinderen weer een leuke tijd te bezorgen.

Maandagavond en Woensdagavond van 18.45 tot 20.00 uur draaien de twee knutselclubs. Hier kunnen de kinderen al hun creativiteit kwijt in het maken van hele mooie werkstukjes van allerlei soorten materiaal. Hout, stof, glas, klei, e.d. Er wordt gewerkt aan groepswerkstukjes, maar natuurlijk zijn er avonden dat je zelf wat mag verzinnen. Ook houden ze de feestdagen in de gaten waar dan ook vele mooie werkstukjes worden gemaakt voor jezelf of anders voor familieleden, vrienden of vriendinnen.

Op de donderavond van 18.45 tot 20.00 uur is de houtbewerkingsclub. Hier kan je leren omgaan met allerlei soorten gereedschap en het bewerken van hout. Voorbeelden van werkstukjes kan je halen uit het voorbeeldenboek of van internet. Natuurlijk kan je ook een leuk idee van thuis meenemen, om te gaan maken.

Voor de woensdagavond zijn ze nog op zoek naar een vaste extra vrijwilliger. Het is heel gezellig en dankbaar werk om te doen. Wie het leuk zou vinden om te komen helpen kijk even op onze website. Je hoeft echt niet alles te kunnen op knutselgebied, enthousiasme is al voldoende. Je kan als vrijwilliger een vrijwilligerspas krijgen met 10% korting bij veel winkels in Wassenaar. Daarbij kosteloos gebruik maken van ons clubhuis voor een bijeenkomst of een feestje.

YMCA Wassenaar is al sinds 1857 actief voor de Wassenaarse jeugd en is hiermee de oudste jeugdorganisatie in Nederland. Om zo oud te kunnen worden is het belangrijk om de ontwikkelingen in de maatschappij te volgen en daarmee met de tijd mee te gaan. Ze zijn dan ook nog steeds springlevend zijn !! Voor meer informatie zie de website www.ymcawassenaar.nl

Tags

ClubactiviteitenClubseizoenJeugdKinderactiviteitenWassenaarYMCA Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top