Skip to content
V.l.n.r.: Naturalis' eigen 'dinofans' Yasmin Grooters, prof. dr. Anne Schulp en dr. Jimmy de Rooij. Fotocredit: Naturalis

Zoektocht grootste dinofans

Naturalis Biodiversity Center
1 september 20242 minute read

Naturalis zoekt tot en met zondag 22 september naar de vijftig grootste dinosaurus-enthousiastelingen van Nederland. Dinofans worden uitgenodigd om hun passie voor dinosaurussen te laten zien met een creatieve inzending. De 50 gelukkige winnaars openen en bekijken op woensdag 16 oktober de unieke tentoonstelling Triceratops: de kudde.

Triceratops: de kudde

In 2013 ontdekten experts van Naturalis in Wyoming (VS) een unieke vondst: honderden versteende botten van de dinosoort Triceratops horridus. Deze reusachtige planteneter is een icoon uit het dinotijdperk en complete skeletten zijn uiterst zeldzaam. Na jarenlang graven, prepareren en onderzoeken bleken het 5 individuen, die samenleefden in een kudde. Zo’n grote en belangrijke vondst is wereldwijd nog niet eerder vertoond. Ze zijn deze zomer los van elkaar te zien geweest in 5 steden in Nederland. Vanaf donderdag 17 oktober staan ze voor het eerst samen tentoongesteld bij Naturalis in de tijdelijke tentoonstelling Triceratops: de kudde.

De actie

Dinofans tussen de 8 en 108 jaar oud kunnen zich kwalificeren als ‘grootste dinofans van Nederland’ door een creatieve inzending in te sturen die hun passie voor dinosaurussen toont. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury van dino-experts, waaronder prof. dr. Anne Schulp, paleontoloog bij Naturalis. De 50 beste, leukste of meest bijzondere inzendingen worden uitgenodigd voor de feestelijke dinomiddag bij Naturalis.

Feestelijke dinomiddag

De 50 grootste dinofans worden feestelijk welkom geheten op woensdagmiddag 16 oktober in Naturalis. Ze openen samen de tentoonstelling Triceratops: de kudde, krijgen een tour door de tentoonstelling, een ontmoeting met Nederlands grootste dinosaurus-experts en er zijn speciale dino-activiteiten voor jong en oud.

Tags

DinoDino fansLeidenNaturalis Biodiversity CenterRegioZoekactie
Gerelateerde artikelen
Back To Top