Skip to content

HartvoorWassenaar: Kruispunt Jagerslaan

4 september 20243 minute read

We zijn weer begonnen. Voor de Wassenaarse politiek is het zomerreces ten einde. Mooi zomerweer in augustus en hopelijk ook in september.

De komende maanden zal onze aandacht vooral gericht zijn op twee onderwerpen: Onze financien en het verkeer in Wassenaar. Eerst het verkeer.

2e minst veilige gemeente voor fietsers

We zijn geschrokken van het nieuws dat Wassenaar voor fietsers de 2e minst veilige gemeente is. HartvoorWassenaar heeft veiligheid voor fietsers en voetgangers zeer hoog in het vaandel.

We vinden het niet te begrijpen dat het losliggend fietspad op de schouwweg wordt weggehaald, waardoor alle (schoolgaande en oudere) fietsers over een drukke weg moeten. We vinden het niet te begrijpen dat de vernieuwde kruisingen Backershagenlaan/Papegaaienlaan en Storm/Jagerslaan voorrang geven aan autoverkeer. Fietsers hadden voorrang, maar nu niet meer. Dat maakt die kruisingen onveilig. We vinden het niet te begrijpen dat er geen zebrapad komt bij de Montessorischool op de Storm. We vinden het niet te begrijpen dat er € 100.000 voor veiligheidsmaatregelen uit de begroting geschrapt wordt. We vinden het niet te begrijpen dat het wegcategoriseringsplan op zich laat wachten. We vinden het niet te begrijpen dat rotonde’s worden omgebouwd zodat de doorstroming voor sluipverkeer sneller kan en gelede bussen meer ruimte krijgen.

We vinden het niet te begrijpen dat sluipverkeer geen halt wordt toegeroepen.

Kruising Storm van ’s Gravesande weg en Jagerslaan

Onderdeel van de verbouwing (onder andere weghalen fietspad) van de Schouwweg en de Storm van ’s Gravesande weg, is om de afslag naar de Jagerslaan vloeiender te maken voor sluipverkeer. Dit houdt ook in dat auto’s voorrang krijgen op fietsers. 2200 Wassenaarders hebben de petitie ondertekend tegen dit plan. HartvoorWassenaar heeft tegen het weghalen van het fietspad en tegen de nieuwe voorrangsregels op de kruising Jagerslaan gestemd. HartvoorWassenaar heeft vervolgens op 23 april dit jaar een motie ingediend om de kruising veilig te maken. De coalitie (VVD,CDA,D66,PvdA,DLW) heeft toen tegen gestemd.

Op 2 juli heeft HartvoorWassenaar dezelfde motie opnieuw ingediend. Nu haalde de motie het wel. De coalitie stemde zoals gewoonlijk tegen, maar vóór stemden HartvoorWassenaar, GroenLinksWassenaar,DLW,LokaalWassenaar!.

Het college weigerde eerst de motie uit te voeren. Maar die weigering duurde niet lang.

De motie van HartvoorWassenaar is nu de basis voor verbetering van de Kruising Jagerslaan.

We zijn zeer gelukkig dat de VVD, hoewel ze twee keer tegen herstel van voorrang voor fietsers op de kruising Jagerslaan heeft gestemd, ineens tot het inzicht is gekomen om de snelle uitvoering van de motie van HartvoorWassenaar te ondersteunen.

HartvoorWassenaar

Wanneer wij het over verkeer hebben, dan praten we in de eerste plaats over veiligheid voor alle weggebruikers. Maar in het bijzonder de kwetsbare weggebruikers, de jongere en oudere voetgangers en fietsers. In de tweede plaats willen we van het sluipverkeer af.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top