Skip to content
Fotocredit: Katwijks Museum

Opening tentoonstelling Verbeelding met naald en draad

Katwijks Museum
10 september 202452 second read

Zaterdag 7 september 2024 ging de nieuwe tentoonstelling Verbeelding met naald en draad open. Hierin exposeert Anneliet van Beelen haar veelzijdige werk, waaronder fascinerende objecten van textiel. Anneliet van Beelen bracht haar jeugd door in Katwijk, werkte aanvankelijk als jurist, maar koos in 2004 voor de kunst. Sindsdien is het Groningse haar uitvalsbasis. Met haar expositie in het Katwijks Museum keert zij dus terug naar haar wortels. Na het welkomstwoord door voorzitter Cor Zwaan, verrichtte Marcel Pruijt de officiële openingshandeling. De tentoonstelling is te bewonderen tot 5 januari 2025.

Voorafgaand aan de opening maakte Cor Zwaan de winnaars bekend van de wedstrijd rouwsieraden. De eerste prijs was voor Jolanda Drukker-Murray terwijl mevrouw Frans Beelen en Marjolein van Vessen er met de tweede en derde prijs van doorgingen. De inzendingen zijn opgenomen in een afzonderlijke tentoonstelling over rouwsieraden.

Het museum staat de rest van het jaar overigens helemaal in het teken van textiel. Naast het werk van Van Beelen en de rouwsieraden, exposeert het museum ook luxe kleding van kapiteinsvrouwen, kleding die werd gedragen bij de kerkgang en historische lingerie.

Tags

KatwijkKatwijks MuseumRegioTentoonstellingVerbeelding met naald en draad
Gerelateerde artikelen
Back To Top