Skip to content
Fotocredit: PR

Ontdek de Wereld van Pollen op onze Introductiedag in Leiden

Imkervereniging Leiden
25 september 20242 minute read

Ben jij een plantenliefhebber, imker, of gewoon nieuwsgierig naar de natuur? Dan wil je deze unieke kans niet missen! Op zaterdag 28 september organiseren de Imkervereniging Leiden en de Studiegroep Pollenonderzoek een inspirerende Introductiedag Pollenanalyse. Deze dag staat volledig in het teken van het leren herkennen en analyseren van pollen, oftewel stuifmeel. Of je nu wilt ontdekken welke bloemen de bijen in jouw omgeving bezoeken, of meer wilt weten over de diversiteit van planten, deze dag biedt voor elk wat wils.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de introductiedag maak je kennis met de basisprincipes van pollenanalyse. Onder begeleiding van experts krijg je de kans om zelf pollen onder de microscoop te bekijken en leer je hoe je verschillende groepen kunt herkennen. Daarnaast ontdek je hoe deze technieken je kunnen helpen om de herkomst van honing te achterhalen en meer inzicht te krijgen in de plantendiversiteit in jouw omgeving. Een unieke kans om op een interactieve manier meer te leren over de wereld van planten en bijen!

Voor wie is deze dag?

Deze dag is bedoeld voor iedereen met een interesse in de natuur. Of je nu een ervaren imker bent, een plantenliefhebber, of gewoon iets nieuws wilt leren, je bent van harte welkom.

Praktische informatie

De Introductiedag Pollenanalyse vindt plaats op zaterdag 28 september van 10:00 tot 16:00 uur bij The Field, een inspirerende locatie aan het Stationsplein 25 in Leiden. The Field is dé plek waar innovaties en duurzaamheid samenkomen, en vormt het perfecte decor voor deze dag vol ontdekking.

Wat zijn de kosten?

Deelname is gratis, maar vanwege de beperkte plaatsen is aanmelden verplicht via info@imkersleiden.nl. Wacht niet te lang, want vol=vol! Koffie, thee en frisdrank zijn verkrijgbaar. Vergeet niet om zelf iets voor de lunch mee te nemen.

Kom langs, leer iets nieuws en ontmoet andere enthousiastelingen!
We zien je graag op 28 september in Leiden!

Voor meer informatie en aanmelding:
Website: pollenonderzoek.nl, imkersleiden.nl
E-mail: info@imkersleiden.nl   
Locatie: The Field Leiden

Tags

Imkervereniging LeidenIntroductiedagLeidenPollenanalyseRegioStudiegroep Pollenonderzoek
Gerelateerde artikelen
Back To Top