Skip to content

HartvoorWassenaar: Veiligheid voor voetgangers en fietsers

1 oktober 20242 minute read

De afgelopen week hebben raadsleden van HartvoorWassenaar gesprekken gehad met Wassenaarders die contact met ons zochten.

De aanleiding voor de eerste afspraak was de verkeersveiligheid op de Van Duivenvoordelaan. Ter hoogte van de Van Groeneveltlaan is een zebraovergang.

De klacht van omwonenden is dat op de Van Duivenvoordelaan heel hard gereden wordt.

Fractieleden van Hart voor Wassenaar in gesprek over verkeersveiligheid. Fotocredit: PR

We hebben er met een aantal mensen bij gestaan, maar de snelheden moeten ruim boven de 50 km/u hebben gelegen. Zelfs bussen rijden er hard.

De zebraoversteekplaats ter hoogte van de Van Groeneveltlaan is nauwelijks verlicht. De verhoging remt auto’s niet af. Er zijn geen snelheidsbeperkende maatregelen. Omwonenden vertellen dat, zelfs als ze met een voet op het zebrapad staan, auto’s doorrijden. Ze moeten heel goed uitkijken en vinden het gewoon een gevaarlijke oversteekplaats.

Veiligheid op de eerste plaats

HartvoorWassenaar heeft veiligheid van voetgangers en fietsers op de hoogste plaats staan. We zullen in de raad een motie indienen om de veiligheid van deze oversteekplaats te vergroten en maatregelen te nemen om de snelheid te beperken.

En dat mag geld kosten.

Vervolgens

Al pratende werden ook andere klachten genoemd. Een belangrijke klacht is dat wat je ook aan de gemeente vertelt, er gebeurt niets. Die luistert niet. Op z’n best krijg je een afwijzend antwoord.

HartvoorWassenaar had in de begroting een bedrag van € 250.000 ingebouwd voor verbetering van de communicatie met de eigen Wassenaarders. Zodat er daadwerkelijk iets met wat Wassenaarders te zeggen hebben gebeurt en deleefkwaliteit wordt verbeterd. De coalitie (VVD,CDA,D66,PvdA,DLW) vond dat niet nodig.

Verloedering

Heel belangrijk vonden de Wassenaarders (zij woonden allen een behoorlijk aantal jaren op de Van Groeneveltlaan) dat hun buurt verloedert. Onderhoud is sterk verminderd. De sociale cohesie neemt sterk af. Geluidsoverlast van nieuwe bewoners neemt toe. Vuilnis wordt gewoon op straat gedumpt. Tuinen worden veel minder onderhouden.

Op de Van Groeneveltlaan staan geen hondenbakken, wanneer je door het gras loopt hou je je schoenen niet schoon. Handhaving is er niet.

HartvoorWassenaar

De bewoners waren blij hun verhaal te kunnen vertellen. We willen graag luisteren. Want daarmee houden wij ons aan ons verkiezingsprogramma voor nu en de volgende verkiezingen.

Neem contact op met ons: contact@HartvoorWassenaar.nl

En lid worden mag ook.

HartvoorWassenaar, Françoise van Leeuwen en Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top