Fotocredit: Marjanne v.d. Velde

Teams Mix 3 en MB1 Wassenaarse Volleybal Vereniging behalen mooi resultaat

Jan Rijskamp
12 oktober 20242 minute read

Vrijdagavond, de tribune in sporthal De Duinpan zit vol met ouders en vrienden voor wedstrijden van WVV. De WVV MB1 tegen Castellum MB1 behaalde een verdiende 3-1 overwinning. De WVV MB1 begon sterk en won de eerste set overtuigend met 25-11. De tweede en derde set waren iets spannender, WVV hield daarin goed stand en won met 25-17 en 25-19. Hoewel Castellum in de vierde set terugvocht en won met 21-25, was de overwinning van WVV al binnen. Het publiek genoot van het enthousiasme van de WVV-meiden!

WVV MA1 begon goed tegen Leython MA2. Kwamen op een 20-16 voorsprong. Echter Leython trok aan het langste eind met 24-26. De tweede set was net zo intens. Vooral door een meedogenloze serveerster bij Leython verloor WVV ondanks hun inspanningen met 22-25. Ook set 3 was voor Leython. WVV gaf echter niet op! In de vierde set kwamen ze terug met een indrukwekkende prestatie en wonnen met 25-22, tot groot enthousiasme van het publiek. Hoewel de einduitslag 1-3 in het voordeel van Leython was, lieten de WVV meiden zien dat ze vechters zijn.

De WVVJC1 kon niet op tegen VCS JC1. Ondanks dat WVV in de eerste set liet zien dat ze kunnen volleyballen was er set-verlies met 21-25. In de 3 volgende sets was VCS duidelijk sterker waardoor de wedstrijd in 0-4 eindigde.

Later op de avond een pittige strijd tussen WVV H1 en ZVH H1. WVV begon vol enthousiasme, klaar voor een overwinning! ZVH dacht daar anders over en was onverbiddelijk. Set eén: 16-25. In de tweede set leek WVV hun ritme te vinden, maar net toen ze dachten dat ze de overhand hadden, kwam ZVH weer in actie, 21-25. WVV vocht in set 3 als leeuwen. ZVH bleef ondanks 22-21 achter kalm en verzamelde de belangrijkste punten; 23-25. Set 4, tijd voor een comeback van WVV. Op indrukwekkende wijze, wonnen ze de set met 25-19. Helaas was het te laat om de wedstrijd te redden.

Uitslag: VCS mix 1 (vorig seizoen kampioen) – WVV mix 1: 4-0.

Ondertussen speelden WVV mix3 in Leimuiden een spannende wedstrijd tegen Setumup mix2. Halverwege WVV 2-0 achter. Echter met Martina Aste en Jens Schlingmann nieuw in het WVV-team vochten zij zich knap terug. Op inzet werd zowel set 3 (22-25) als set 4 (24-26) gewonnen. WVV kan trots zijn op dit mooie gelijkspel!