Skip to content
Diederick's Duel. Fotocredit: Annemieke van der Togt

Binnenkort in Theater Warenar: Diederick’s Duel – “Een voorstelling vol herkenbare verhalen en muziek”

15 oktober 20243 minute read

Op zondag 20 oktober staat Diederick Ensink met zijn nieuwe voorstelling in Theater Warenar in Wassenaar. Verwacht een avond vol humor, muziek en herkenbare verhalen, waarin Diederick niet alleen zijn muzikaal talent toont, maar ook het publiek meeneemt op een emotionele en satirische reis. Wij spraken de veelzijdige artiest over wat bezoekers kunnen verwachten en waarom dit een voorstelling is die je niet wilt missen.

Zondag treed je op in Theater Warenar in Wassenaar. Wat kunnen bezoekers verwachten van je voorstelling?

“Dit wordt de een show waarin ik zelfgeschreven liedjes laat horen. De nummers variëren van satirische, komische liedjes over actuele thema’s tot gevoelige, breekbare nummers. Het publiek zal zich in veel van de verhalen kunnen herkennen. Het is niet alleen mijn persoonlijke verhaal, maar het raakt aan universele ervaringen die het publiek op een komische of juist emotionele manier aanspreken. Daarnaast sleep ik zo’n tien muziekinstrumenten mee, wat zorgt voor een afwisselend programma.”

Je combineert muziek, cabaret en theater. Hoe zorg je voor de balans tussen deze elementen in je voorstelling?

“De verschillende elementen vloeien eigenlijk vanzelf in elkaar over. De muziek vertelt het verhaal en de cabaretstukken zorgen voor humor en luchtigheid. Het is een voorstelling die verschillende emoties oproept, maar alles bij elkaar maakt het een mooie, afgeronde belevenis. De diversiteit in de show houdt het spannend, zowel voor mij als voor het publiek.”

Heb je een favoriete scène of een specifiek moment in de voorstelling waar je naar uitkijkt?

“Dat zijn vooral de liedjes die ik speciaal voor deze show heb geschreven. Sommige daarvan zijn behoorlijk actueel en spelen in op wat er nu in de wereld gebeurt. Ik kijk ernaar uit om het publiek te verrassen met de combinatie van humor en emotie die in die liedjes verweven zit.”

Diederick Ensink. Fotocredit: Annemieke van der Togt.

Je hebt al eerder in Theater Warenar gestaan. Wat maakt deze locatie speciaal voor je?

“Het is een heel fijn theater. De eerste keer dat ik er speelde, voelde ik meteen een klik. Het theater heeft een mooie vleugel en het publiek is warm en betrokken. Het is groot genoeg om indruk te maken, maar intiem genoeg om echt contact te maken met het publiek. Dat zorgt ervoor dat elke voorstelling weer anders is, afhankelijk van hoe het publiek reageert.”

Je treedt op in kleine theaters maar ook grote openluchtpodia. Pas je je voorstelling aan afhankelijk van de grootte van de zaal?

“Natuurlijk denk je bij een grote zaal soms: ‘Hoe houd ik iedereen erbij?’, maar de essentie van de show blijft altijd hetzelfde. Of er nu 20 mensen in de zaal zitten of 2000, het gaat om die verbinding met het publiek. In een zaal zoals de Warenar voel ik me echt op mijn gemak. De interactie met het publiek maakt elke avond uniek en dat is het mooiste aan live theater.”

Hoe zou je je stijl omschrijven voor mensen die je werk nog niet kennen?

“Het is muziek-cabaret met de mooiste liedjes. Mensen denken bij cabaret vaak aan simpele liedjes met een piano, maar de muziek in deze voorstelling is rijker en complexer. Het is echt een onderdeel van het verhaal dat ik wil vertellen. Mijn stijl is een combinatie van humor, emotie en muziek.”

Wat wil je het publiek in Wassenaar nog meegeven?

“Kom gewoon kijken! Het wordt een middag vol herkenbare verhalen, mooie muziek en een hoop plezier. Ik weet zeker dat het Wassenaarse publiek hier echt van zal genieten.”

Diederick Ensink – Diederick’s Duel. Zondag 20 oktober in Theater Warenar. Aanvang: 15.00 uur.

Bestel tickets

Tags

Diederick EnsinkDiederick's DuelTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top