Skip to content
Jan Klaver (rechts; Ledenraad Rabobank) overhandigt voorzitter Joop Beijersbergen de cheque. Fotocredit: PR

Rabobanksubsidie bij start Open Schaakkampioenschap

Schaakvereniging Wassenaar
16 oktober 20242 minute read

Maandag 14 oktober was het behoorlijk druk op de clubavond van Schaakvereniging Wassenaar. Het was de start van het Open Kampioenschap van Wassenaar en meer dan 30 deelnemers zaten achter de schaakborden klaar om te beginnen. Maar voordat het zover was, was er een verrassing voor de schaakclub. De heer Jan Klaver van de Ledenraad van de Rabobank kwam binnen met een mooie cheque van 250 euro die hij namens Rabo ClubSupport aan voorzitter Joop Beijersbergen overhandigde.

Als klant van de Rabobank had onze club zich aangemeld voor Rabo ClubSupport die sport- en cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland op allerlei manieren ondersteunt, ook financieel, mede om te zorgen dat clubs toekomstbestendiger worden. En onze schaakvereniging die volgend jaar het 100-jarig jubileum zal vieren en dan zeker zal terugkijken op het verleden, wil niets liever dan een mooie toekomst met veel leden. We hopen in 2025 jubileum-activiteiten te organiseren voor jong en oud.

Na de feestelijke uitreiking begon het toernooi waar zowel clubleden als huisschakers aan meedoen van binnen en buiten Wassenaar. Een verslag van de gespeelde partijen volgt in een volgende editie van de Wassenaarse Krant. Wie het leuk vindt om eens een partijtje te schaken, is van harte welkom bij onze club vanaf 19.30 uur op de maandagavond, Deijlerhuis, Hofcampweg 3, zie ook: www.schaakclub-wassenaar.nl.

Schaken is heel goed om analytisch te leren denken en het concentratievermogen te verbeteren, maar het is ook spannend en zorgt voor gezelligheid. Speciaal voor belangstellende aspirant-leden geeft onze schaakclub gratis schaaklessen. Na het uitleggen van de spelregels worden alle facetten van het schaakspel behandeld op basisniveau. Van opening tot eindspel.

De lessen zijn geschikt voor mensen die nog nooit in hun leven hebben geschaakt, voor huisschakers die een opfriscursus kunnen gebruiken of voor beginners die zich willen verbeteren.  Over de data waarop de lessen worden gegeven, kunnen nadere afspraken worden gemaakt. Voor informatie: info@schaakclub-wassenaar.nl .

Tags

chequeRabo ClubsupportRabobankSchaakvereniging WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top