Skip to content
Fotocredit: Blauw Zwart

Publiek op de banken bij Blauw-Zwart JO16-1 na eerste overwinning

Rksv Blauw Zwart
19 oktober 20242 minute read

Je kent het gevoel misschien wel: nieuwe trainer, nieuwe assistent-trainer, nieuwe spelers aangetrokken van buiten de club en dan weet je dat de verwachtingen van het altijd kritische Wassenaarse publiek hoog zijn.

Het jonge hondenteam van Nikki en Jonathan wachtte dit seizoen nog steeds op de eerste overwinning. Elke keer leek het team op rozen te zitten, maar in de tweede helft kantelde de tegenstander het positieve scoreverloop. Deze zaterdag stond in het teken van maar één ding: 3 punten pakken, want we weten hoe het werkt in de harde wereld van de voetballerij, het publiek keert zich tegen de trainers met vaak ontslag als gevolg.

Nikki en zijn staf hielden gelukkig vast aan de ingezette weg, attractief voetbal met snelle vleugelspelers en een zeer stabiel middenveld. De katachtige Christoph op doel en BoemBoem Joep zorgden beide voor een sterke defensie. Met nieuwkomers Reinier, Pep, Dinant, Sem en Merlijn mag Blauw-Zwart zich in haar welkende knuistje knijpen, want deze jongens zijn stuk voor stuk kwaliteitsimpulsen.

Nu naar de wedstrijd. Blauw-Zwart speelde samba voetbal, de tegenstander werd van links naar rechts gedirigeerd en er was maar een dominante partij. Juist ja, Blauw-Zwart JO16-1. Met Roy en Thijs op de bank moest de trainer ook wat kwaliteit inleveren, maar beide heren waren onrustig en zo werd op magische wijze Thijs ingebracht. Zijn pijn verbijtend, wist deze supersub een prachtige 0-1 op het scorebord te zetten. Zoals de kop al beschreef, het publiek op de banken, zelf familie Van Dongen keek nu naar de juiste wedstrijd. Niet overdreven, maar er waren zo’n 35 man/vrouw/kind/hond/kat afgereisd naar het naburige Leidschendam om de mannen te steunen. Teun, de zoon van een welbekende Wassenaarse voetballer, wist de 0-2 tegen de touwen te jassen. Maar we weten hoe eerder wedstrijden verliepen. Koortsachtig overleg in de rust en een juiste strategie zorgden ervoor dat Samba Milan de 0-3 wist te maken. Met nog 1 tegendoelpunt waren de punten in de welbekende knip.

Mannen, enorm compliment voor jullie vechtlust, enthousiasme en energie. Dit proeft naar meer en de weg is ingezet om kampioen te worden. Tenslotte wil deze reporter nog benoemd hebben dat er nog een uitblinker was, lijnsman BJ. Zijn looplijnen, conditie en vooral focus zorgden er voor dat ook op dit vlak er geen fouten werden gemaakt.

Tot volgende week thuis op ons mooie sportpark tegen Alphense Boys om 12.30 uur.

Tags

JeugdvoetbalJO16-1RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top