Fotocredit: Coos Hübscher

Voetbalthriller op De Schulpwei onbeslist

Rob Keijzer
25 oktober 20243 minute read

Het was een waar spektakel, de wedstrijd tussen Blauw-Zwart en Altior, de nummers 2 en 1 van de ranglijst. Na een 2-0 voorsprong gaven de Blauwen de winst in de dying seconds toch nog uit handen. Zuur voor de thuisclub, maar over de hele wedstrijd bezien een terechte uitslag.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie schoot als een speer uit de startblokken. Maar het was niet Altior, maar de Blauwen die de eerste dreun te verwerken kregen. Na vijf minuten spelen stortte Bastiaan Hendriksen ter aarde moest hij het veld verlaten. Hij werd vervangen door Bram Smit. Nader onderzoek wees uit de het een hamstringblessure betrof, waardoor Bastiaan een flink aantal wedstrijden zal moeten missen. Sterkte, Bastiaan!

Blauw-Zwart liet zich door dit drama niet van de wijs brengen en na 11 minuten werd het 1-0. Een perfecte steekpass reet de Altior defensie open en Bram Smit had geen moeite om de bal binnen te tikken. Nauwelijks 2 minuten later moest Altior doelman De Vries voor de 2e maal de bal uit het net halen nadat Calvin de Jong met een toverbeweging zijn directe tegenstander uitspeelde en de bal beheerst in het doel schoot.

Altior wist niet wat het overkwam en moest alle zeilen bijzetten om zich de ontketende formatie van trainer Remco Torken van het lijf te houden. Slechts af en toe naderden de Langeraarders het strafschopgebied van de Blauwen. Toch wisten zij na een half uurtje te scoren na een fraaie aanval via de rechterkant. Het was Tim Heikoop die de aansluitingstreffer maakte.

Voor de rust kreeg Blauw-Zwart nog 2 riante mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar beide pogingen stierven in schoonheid.

In de 2e helt liet Altior zien waarom het bovenaan staat. Blauw-Zwart werd op eigen helft terug gedrongen en de achterhoede moest alle zeilen bijzetten om de aanvallen te neutraliseren. Vooralsnog lukte dat prima. Altior wist nog wel te scoren, maar dat gebeurde in buitenspelpositie, dus dat feest ging niet door. De druk werd steeds groter voor de Blauwen en twee maal claimde Altior een strafschop. De prima leidende scheidsrechter Hooijer ging daar niet in mee, hoewel dat misschien 1x wel had gemoeten.

De pressie van Altior werd steeds heviger en in de 87e minuut viel dan toch nog de gelijkmaker, tot afgrijzen van het Blauw-Zwart publiek. Het was invaller Bram Hartveld die scoorde. Sneu voor de Lagerberg Verhuisgroep brigade, maar wel verdiend voor Altior. Op 2 november de uitwedstrijd tegen SJZ, dat 1 punt meer heeft dan Blauw-Z