S.V. Wassenaar maakt het Blauw-Zwart 1 helft lastig

4 oktober 20163 minute read

Wassenaar – Trainer Herman Kooijenga zag voorafgaand aan de Wassenaarse derby mogelijkheden voor zijn team. Tot de laatste seconde van de eerste helft leek hij het gelijk aan zijn zijde te krijgen. Een lucky schot van Blauw Zwarter Kim Theil zeilde toen prachtig in de kruising, waarna de spanning van de wedstrijd was.

Het door Roadflow en Alarma33 gesponsorde team van SV Wassenaar had in aanloop naar de wedsttijd personele problemen. Van het defensieve centrum Ricardo Over/Rutger Ruigrok van de Werve konden Herman Kooijenga en Nico Buijs geen gebruik maken. Ricardo is met een zware blessure een tijd uit de roulatie en Rutger had de pech dat zijn rode kaart tegen Woubrugge door de uitgestelde wedstrijd tegen UDO nu zijn beslag nam tegen ‘de Blauwen’.

Als konijn uit de hoge hoed kwam ineens coryfee Raymond Groenewegen tevoorschijn. Samen met Achmed Zambib vormde hij het gelegenheidscentrum. Blauw Zwart bleek het er erg lastig mee te hebben. Gelukkig was Roy Bentvelzen net op tijd fit om aan de start te kunnen verschijnen. Een andere meevaller was de terugkeer van Nick Allmers, die na zijn ontgroeningstijd, weer op de linksbackpositie kon starten. Aan de andere kant stond Joshua Hogervorst, die inmiddels nadrukkelijk aan de bel trekt.

Met de uitstekend keepende Oleksandr Bachinskyi er achter kon de aanval van Blauw Zwart geen gaten vinden. Op het middenveld speelt Ritchie Vermeulen iedere wedstrijd met steeds meer vertrouwen. Hij ontpopt zich steeds meer als spelverdeler. Met de iedere wedstrijd excellerende Hassan Rezai en ‘gatenvuller’ Roy Bentvelzen, kreeg het middenveld van Blauw Zwart ook geen overwicht.

Aanvallend kon SV Wassenaar in beginsel weinig uitrichten. Glenn Verburg werkte zich uit de naad, terwijl spits Kassim Bizimana zich vooral bezig hield met positioneel verdedigen. Rechtsbuiten Micolay Volskyi zou voor het gevaar moeten zorgen, maar hij speelde een uitermate ongelukkige wedstrijd.

Toch kwamen er goede kansen voor de Kerkehouters. Micolay kwam via korte corners een paar keer goed in schietpositie. Zijn schoten misten echter kracht. Goed doorz.etten van Glenn bracht Kassim in kansrijke positie. Het schot van Kassim belandde helaas in het zijnet.

Vriend en vijand was het er over eens dat Blauw Zwart de wedstrijd domineerde, maar dat SV Wassenaar zo maar met 0-2 had kunnen gaan rusten.

Eén moment van verslapping op het middenveld, gaf zoals gezegd Kim Theil de ruimte om uit te halen en om met een comfortabele 1-0 voorsprong te gaan rusten.

Na rust zag je hetzelfde spelbeeld. Blauw Zwart wilde druk zetten, SV Wassenaar liet de ploeg tot bepaalde hoogte komen en greep daarna stevig in. Raymond deelde links en rechts flink uit en de jeugdige spelers van SV Wassenaar pakten dat goed op. Toch bleek het niet voldoende om het Blauw Zwart in de tweede helft moeilijk te maken. Nadat de pijp bij Raymond Groenewegen op was en hij onder een stevig applaus het veld verliet, liepen de Blauw Zwarters verder uit. De uiteindelijke 3-0 eindstand was terecht, maar wat bleef hangen was dat SV Wassenaar het Blauw Zwart veel lastiger had kunnen maken.

Al met al geen hele goede wedstrijd van beide kanten, maar wel een eerste helft die derby waardig was.
De derde helft maakte weer heel veel goed. Vriend en vijand maakten er een gezellig feest van. Leuk was het dat veel Kerkehouters en SV Wassenaar aanhangers de gang naar de Schulpwei maakten om hun team aan te moedigen. Blauw Zwart kan zijn borst nu al nat maken voor de derby in Kerkehout!